Skrb za zapuščene živali

Mestna občina Kranj bo z namenom, da se prepreči nekontrolirano razmnoževanje zapuščenih mačk in širjenje morebitnih bolezni od 25. februarja do 8. marca 2019 izvajala pomladno akcijo sterilizacije oziroma kastracije brezdomnih, prostoživečih mačk na območju mestne občine Kranj. Živali bodo po posegu označene. Akcija bo potekala v sodelovanju s pogodbenim Zavetiščem Perun na Blejski Dobravi, Branko Pirc s. p., in pogodbeno veterinarsko ambulanto Medicovet, d. o. o.

 

Kdor ve za lokacije na območju mestne občine Kranj, kjer se zadržujejo zapuščene živali, naj to sporoči na telefonsko številko 04/2373 130 (Barbara Čirič).

 

Da bi število zapuščenih mačk učinkoviteje zmanjšali, bo Mestna občina Kranj izvajala še dodatni preventivni ukrep, in sicer sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških živali v višini 20 evrov na žival. Občani z območja kranjske občine lahko ugodnejšo ceno posega izkoristijo do porabe sredstev pri izvajalcih veterinarskih storitev Medicovet – Veterinarska ambulanta, Veterina Kranj ‑ Veterinarska ambulanta 4 tačke in Veterinarska praksa Tenetiše.

 

Ponovno pa poudarjamo, da se problematika zapuščenih mačk hitreje rešuje tudi z odgovornim ravnanjem občanov. Tako prosimo, da hranite le tiste mačke, za katere ste pripravljeni poskrbeti tudi sicer (sterilizacija, kastracija, obisk veterinarja). Sterilizirajte in kastrirajte svoje živali ter se tako izognite rojstvu nezaželenih mladičev. Zavedajte se, da imeti žival pomeni odgovornost in skrb, ki vam bo povrnjena z ljubeznijo in toplino.

 

Priloženi dokumenti: