Skoči na glavno vsebino
Za medije

Srečno 2021!

22. 12. 2020

V svojih 56 letih življenja sem počel že vse mogoče. Včasih se pošalim, da živim, kot bi imel devet življenj. Recimo: šest let sem bil gostilničar. V najemu sem med drugim imel bar na Savskem otoku, v katerem smo prirejali odlične zabave. Kmetoval sem na farmah na Sorškem polju, v Prašah ter Cerkljah, gojil sem kitajsko zelje, ki sem ga prodajal na kranjski tržnici, ter vzrejal bike.

 

Delal sem tudi ponoči, v pekarni; raznašal časopise v starem Kranju ter na Zlatem polju, v Savi sem delal v proizvodnji elastike, kidal sem sneg pred kranjskimi vrtci, inštruiral matematiko in še kaj, demonstriral na fakulteti, bil sem finančni in davčni svetovalec. Več let sem bil na čelu največje zavarovalnice v Sloveniji in regiji. Vse življenje se posvečam tudi športu. Nekoč kot tekmovalec, zdaj funkcionar. Najljubši del športnega sveta pa mi predstavlja navijaško mesto pod balvanskimi stenami, od koder stiskam pesti za hčer plezalko. Danes imam čast, da sem župan prečudovite mestne občine. Občine, ki pa bo na žalost, tako kot druge slovenske, ob koncu leta ostala brez skupnega velikega praznovanja na mestnih ulicah in trgih. Močno si želim, da bi vas nagovoril v središču mesta nekaj minut pred polnočjo, da bi skupaj odštevali sekunde do polnoči, da vam bi v živo lahko zaželel vse lepo. Da bi začutil vaše veselje in srečo v živo, ko bi si voščili in na ulici zaplesali ob zvokih tradicionalnih novoletnih melodij. To žal ne bo mogoče. Zato upam, da nam bo lepo na drugačen način. Ko boste tole brali, bo morda že povsem jasno, kaj nam prinaša zadnji teden v letu. Ali se bomo lahko po mestu vsaj sprehodili in si od daleč pomahali ter zaželeli vse najlepše ali ne. Za letos si lahko obljubimo vsaj, da bomo med prazniki skupaj v mislih. Najbolj moderni se boste s pomočjo sodobne tehnologije med seboj verjetno povezali in si privoščili kakšno virtualno skupinsko praznovanje. Pozabiti ne smemo na družine in posameznike, ki so se letos znašli v stiski. Zanje zbiramo sredstva v dobrodelni akciji V Kranju dobro v srcu mislimo. Iskrena hvala vam, ki ste se že, in vsem, ki se še boste odzvali. Hvala, ker pomagate odprtih src. Zaradi športa, posla in ljubezni do potovanj sem videl že dober del sveta in spoznal marsikaj, kar bi bilo v našem okolju nepredstavljivo in nerazumljivo. Ko se ozrem nazaj, si kljub vsemu, kar sem počel in videl, česa takega, čemur smo letos priča že skoraj devet mesecev, nikoli ne bi mogel predstavljati. Prav tako ne, da bomo imeli leta 2020 manj čaroben december.

 

Mesec, ki bi moral biti čas za veselje, druženje in vse lepo. Zato verjamem, da imamo najmanj eno skupno željo: da se epidemija konča. Zadajmo si novoletno zaobljubo, da bomo naredili vse, da ji bomo čim prej kos. To pomeni dosledno spoštovanje preventivnih ukrepov. Zato, da bo življenje čim prej spet takšno, kot si ga želimo.

 

Želim vam vesel in miren božič, leto 2021 pa naj bo predvsem zdravo in srečno!

« Seznam člankov