Testiranja v Kranju še naprej vsak delovni dan

Zdravstveni dom Kranj še naprej vsak delovni dan izvaja brezplačno množično testiranje prebivalstva s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom v Kranju. Termini so od tega tedna naprej spet nekoliko spremenjeni.

 

V ponedeljek, torek, sredo in petek izvajajo testiranje v Globusu med 7. uro in 12.30, v četrtek pa med 9. in 12. uro ter v popoldanskem terminu med 13. in 16. uro.

 

Testiranje je mogoče opraviti tudi v sosednjih občinah. V Naklem poteka ob nedeljah od 10. do 13. ure v Domu Janeza Filipiča. V Šenčurju se testi izvajajo vsako sredo od 9. do 13. ure v Domu krajanov Šenčur, v Cerkljah pa vsak četrtek med 8. in 12. uro v stari lekarni. Brezplačno množično testiranje prebivalstva izvajajo tudi v Kliniki dr. Fabjan  v Šenčurju (poslovna cona A32) vsak dan v tednu, od ponedeljka do nedelje, od 6. do 8. ure in od 19. do 21. ure. Naročanje na nobeni od navedenih lokacij ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebni dokument. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, držanje medsebojne razdalje in razkuževanje rok, obvezno je nošenje zaščitne maske.

 

Pisni izvid hitrega testa, ki ga testiranci najpogosteje potrebujejo za prehod državne meje, je dostopen na portalu zVEM. Dostop je mogoč z digitalnim potrdilom, tega se lahko pridobi na upravni enoti, sicer pa je dostop do portala zVEM možen tudi s katerimkoli drugim digitalnim potrdilom. Več informacij glede digitalnih potrdil je dostopnih na tej povezavi.