To soboto dodatni cepilni dan v Kranju

Kranj, 3. junij 2021 Iz Zdravstvenega doma Kranj sporočajo, da bodo ta teden v Vojašnici Petra Petriča Kranj izvedli dodaten dan cepljenja proti covidu-19, in sicer v soboto, 5. junija. Pričakujejo nov dnevni rekord v številu cepljenih.

 

Osebje Zdravstvenega doma Kranj, ki izvaja cepljenje proti covidu-19 v kranjski vojašnici, se je na hitro organiziralo in na sobotno cepljenje povabilo 1444 ljudi. Sicer v Kranju povprečno cepijo po 1000 ljudi na dan, največ so jih doslej našteli 1216 v enem dnevu. V soboto bodo prišli na vrsto prijavljeni v maju prek aplikacije zVEM in tisti prek eUprave. S cepljenjem bodo začeli ob 7.15, končali pa v popoldanskih urah.


V ZD Kranj zaradi zanesljivosti še vedno prednostno zbirajo prijave za cepljenje prek lastnega spletnega obrazca, v soboto pa bodo prvič cepili tiste, ki so se prijavili prek državnega portala zVEM. Seznam so prečistili in vnesli v hišno aplikacijo, so sporočili iz ZD Kranj.


Cilj sobotne akcije je, da zaradi velikega dodatnega števila čakajočih za cepljenje zmanjšajo delež vpisanih za prvi odmerek. Cepljenje bo potekalo v skladu s strategijo: do 13. ure bodo cepljeni starejši od 50 let, nato mlajši. Starejših je nekaj čez 1000, mlajših malo pod 400.


Poudarjajo, da to ne bo cepljenje odprtega tipa, ampak še vedno izključno z naročanjem. Tako bo v Kranju do nadaljnjega tudi ostalo, saj število prijav še ne pojenja. Cepiva uradno ni mogoče izbirati, na zalogi pa imajo vsa štiri v Sloveniji registrirana cepiva.

Kategorije:
koronavirus aktualno