V Britofu cesta na območju intervencije zaprta - prepoved pirotehnike

Cesta  v  naselju Britof na območju intervencije ostaja zaprta in bo zaprta do nadaljnjega, ker meritve Gasilsko reševalne službe Kranj še vedno kažejo na  določeno  prisotnost  sproščanja  plina  iz zemljine.

 

Kot sporočajo iz Policijske uprave Kranj, je območje zapore enako kot  v zadnjih  dveh dneh in velja za vse vrste udeležencev. Pristojni izvajajo  vse  ukrepe.  Gibanje na kraju ni dovoljeno in ostaja zavarovan s policisti.  Pri  zavarovanju  bodo sodelovali tudi kranjski mestni redarji.

Dokler ne bo zagotovljena popolna varnost, bodo gasilci periodično izvajali meritve  prisotnosti plina. Še vedno je aktualno tudi opozorilo o prepovedi uporabe odprtega ognja in prijava vonja po zemeljskemu plinu na interventno številko  112  v  okolici  Britofa.  Voznike  na  cestah v  okolici Britofa opozarjamo  na  varnost  otrok,  ki  za  šolsko pot sedaj uporabljajo druge okoliške ceste.

 

Pozivamo  tudi  k  veliki  previdnosti  pri  izvajanju  krajevnih  običajev (Miklavževanje,  parkeljni  itd.) in strogemu upoštevanju prepovedi uporabe pirotehnike in odprtega ognja (tudi cigarete in ogorki) na širšem območju.

 

https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2437753939775413