V Britofu še zapora ceste in varnostni ukrepi zaradi plina

Cesta v Britofu na območju intervencije ostaja zaprta do nadaljnjega in bo zaprta še vsaj nekaj dni.

Po podatkih, ki jih je sporočila Policijska uprava Kraj, periodične meritve, ki jih redno izvaja Gasilsko reševalna služba Kranj, še vedno kažejo na prisotnost plina iz zemljine in na nevarnost ob uporabi odprtega ognja. To je razlog, da je cesta trenutno zaprta.


Upoštevajte signalizacijo in navodila

Prebivalce in druge prosimo, naj upoštevajo signalizacijo ter navodila in ukrepe pristojnih oseb na kraju.
Po potrebi bodo pristojni danes na kraju izvedli kontroliran preizkus napeljave s posebno nenevarno tekočino. Obstaja možnost, da bo na območju in v okolici zaznati vonj, ki je podoben amonijaku. Snov in test nista nevarna za zdravje in okolico.
Policija je na kraju intervencije v smislu ogleda zaenkrat opravila svoje delo in ga bo na terenu nadaljevala samo ob morebitnih na novo odkritih napakah na infrastrukturi na območju, če bi bile te povezane s samo eksplozijo. Kos napeljave, ki je bil včeraj zavarovan, je še predmet preverjanja. Prav tako kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za ugotavljanje okoliščin eksplozije. Hkrati poteka sanacija in odpravljanja napak na napeljavi.


Za starše osnovnošolcev v Predoseljah

Zaradi zapore na kraju intervencije trenutno ni mogoče gibanje otrok na običajni šolski poti. Iz Mestne občine Kranj sporočamo, da bo preko vikenda omogočen normalen prehod in prevoz do šole tudi na kratki relaciji v okolici, kjer je bilo še gradbišče. To je med mostom v Orehovljah in nekdanjim gostinskim obratom Vila čira čara.

Potek intervencijskih del tudi na

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2438791259671681&id=2030823117135166