V četrtek znova cepljenje proti covidu-19 za starejše od 80 let

V četrtek, 11. februarja, bodo v Kranju nadaljevali s cepljenjem starejših od 80 let proti covidu-19. Predvidoma bodo cepili okoli 400 občank in občanov. Ker podatki o številu odmerkov cepiva po področjih prihajajo pozno, je tudi obveščanje občanov pozno. V Zdravstvenem domu Kranj zato priporočajo, da so vsi starejši, ki so izrazili interes za cepljenje, pripravljeni na možnost cepljenja na enega od prihodnjih četrtkov.

 

Cepljenje bo potekalo v četrtek, 11. februarja 2021, od 8. do predvidoma 16. ure v avli Mestne občine Kranj – vhod je s ploščadi Brioni. Zdravstveni dom Kranj vse vabljene za cepljenje naproša, da se na cepilnem mestu zglasijo pravočasno, upoštevajo navodila osebja pri cepljenju ter skrbijo za lastno varnost in varnost drugih. Na cepilnem mestu so obvezne zaščitne maske in vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje.

Cepljenje je mogoče izvesti le pri zdravih osebah, kar bo na cepilnem mestu preverjal zdravnik. Pri prvem cepljenju v Kranju je bilo na voljo 335 doz cepiva, pred tednom dni so cepili 580 ljudi, (večina od teh je prejela drugi odmerek), jutri naj bi jih predvidoma cepili 400.

 

Cepljenja bodo potekala predvidoma ob četrtkih

Trenutno je na cepljenje prek spletnega obrazca prijavljenih več kot 11 tisoč občanov. Od teh prijavljenih je bilo skupaj 1900 ljudi starejših od 80 let, po četrtkovem cepljenju pa jih bo na prvi odmerek čakalo še 950. Izbrani pacienti v tej starostni skupini bodo obveščeni o točnem terminu cepljenja.

 

Ker podatki o številu odmerkov cepiva po področjih prihajajo pozno, je tudi obveščanje občanov zelo pozno, včasih komaj dan pred cepljenjem. Zato v ZD Kranj priporočajo, da vsi starejši, ki so izrazili interes za cepljenje, načrtujejo možnost cepljenja na enega od prihajajočih četrtkov.

 

Na cepljenje se je sicer možno prijaviti prek spletnega obrazca, preko katerega se je mogoče postaviti v vrsto, pri kateri prednostna merila določata Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

 

Ob četrtkih hitro testiranje v Cerkljah

Testiranje s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom ob četrtkih med 9. in 12. uro izvajajo v stari lekarni v Cerkljah, medtem ko ostale dni poteka med 9. in 12. uro v avli MOK.

 

Kategorije:
aktualno koronavirus