V dobrodelni akciji V Kranju dobro v srcu mislimo zbrali rekordnih 31.500 evrov

V Kranju so danes zaključili dobrodelno akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo. Izpeljali so jo četrto leto zapored, in sicer na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca. Akcija je potekala pod okriljem Zavoda za turizem in kulturo Kranj v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Kranj in Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Tokrat so v Kranju za družine in posameznike v stiski zbrali 31.500 evrov.

 

V prvih treh letih dobrodelne akcije V Kranju dobro v srcu mislimo je bilo za družine in posameznike v stiski zbranih skupaj približno 67.000 evrov, izkupiček četrte akcije, ki se je začela decembra 2022, pa znaša rekordnih 31.500 evrov. Družine in posameznike, med katere bodo razdelili zbrane prostovoljne prispevke, so izbrali na podlagi predlogov OŠ Matije Čopa, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek Kranj, OŠ Stražišče, OŠ Franceta Prešerna Kranj, OŠ Jakoba Aljaža in Centra za socialno delo Gorenjska, enota Kranj, izbrane starostnike pa je predlagalo Društvo upokojencev Kranj.

 

Dobrodelno akcijo za ljudi v stiski so podprli tudi učenci in učenke OŠ Orehek Kranj, OŠ Predoslje in OŠ Helene Puhar na dobrodelnem bazarju s svojimi izdelki. Srčni občani pa so s prostovoljnimi prispevki pospremili decembrsko dobrodelno kuhinjo, domači golaž in ričet je stregel tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec. Na bazarju in dobrodelni kuhinji so skupaj zbrali 1200 evrov. Več kot 1800 evrov pa so zbrali nogometaši in gledalci na dobrodelnem turnirju v malem nogometu Kranj Winter Cup 2022. Med drugim so licitirali tudi mariborski dres kranjskega nogometnega zvezdnika Josipa Iličića in dres Nogometnega kluba Olimpija, ki ga je za dobrodelno akcijo namenil učenec mednarodne šole Danile Kumar. Socialno šibkim so z dobrodelnim koncertom pomagali tudi v KluBaru, kjer so na koncertu z glasbeno skupino Made in Yugoslavia zbrali 2000 evrov.

 

Prav tako se je letos srčno angažirala tudi Gorenjska banka d.d., Kranj. Dobrodelni akciji je namenila donacijska sredstva, svoje komitente pa je tudi pozvala, naj kovance hrvaških kun, ki jih ni bilo mogoče zamenjati, namenijo finančno šibkim družinam. Zbralo se je nekaj več kot 1000 evrov. Velikodušno so dobrodelno akcijo podprli tudi Comita d.d., Porenta Trade d.o.o., Arriva d.o.o., Komunala Kranj d.o.o., Sportygo d.o.o., Kron Telekom d.o.o., Fraport Slovenija d.o.o., K&Z d.o.o. in drugi.

 

»Že četrto leto zapored smo v Kranju uspešno izpeljali dobrodelno akcijo, s katero dobro v srcu mislimo – kot je v Zdravljici zapisal največji slovenski pesnik, najbolj znani prebivalec v zgodovini Kranja, France Prešeren. Ta projekt je dober primer, kako lahko skupaj z roko v roki delamo spremembe na bolje in pomagamo. Hvaležen sem, da se nam pri tem pridružujejo podjetja in občani. Verjamem in upam, da bomo družinam in posameznikom nekoliko olajšali zahtevne življenjske razmere,« je povedal župan Matjaž Rakovec.

 

Avtor fotografij: Nejc Fon/Mediaspeed

Kategorije:
sporocila-za-javnost