V Kranju doslej cepili 7000 ljudi proti covidu-19, prijave le preko spletnega obrazca

V Mestni občini Kranj so doslej proti covidu-19 cepili 7000 ljudi, od tega 1900 z drugo dozo. Zdravstveni dom Kranj, ki izvaja cepljenje v avli kranjske občine, javnost opozarja, naj se na cepljenje (kot velja že ves čas) prijavijo zgolj preko spletnega obrazca in ne pri osebnih zdravnikih, h katerim se obračajo nekateri. Vse oddane prijave preko spletnega obrazca so razporejene v čakalni seznam.

 

Osebje Zdravstvenega doma Kranj, ki ob pomoči Civilne zaščite Mestne občine Kranj izvaja cepljenja in testiranja s hitrimi antigenskimi testi v Kranju, naproša javnost, naj se na cepljenje prijavlja zgolj preko spletnega obrazca (tukaj). Vse prijave, ki jih prejmejo preko tega obrazca, vpišejo na čakalni seznam za cepljenje. Vpogled v seznam imajo osebni zdravniki, ki nato prijavljene umestijo na cepljenje na podlagi prednostne skupine, ki ji pripadajo. Če niste prepričani, ali je bila vaša prijava oddana na pravem mestu, ponovno izpolnite prijavni obrazec. Povratnica (»Za vnešeno KZZ številko je že oddana prijava v OE ZD Kranj.«) potrdi, da je prijava že sprejeta in je v čakalnem seznamu za cepljenje pri vašem osebnem zdravniku, sporočajo iz ZD Kranj in naprošajo občane, naj ne naslavljajo dodatnih klicev in sporočil na osebne zdravnike, saj s tem dodatno obremenjujejo zdravstveni sistem. Na cepljenje v Kranju je prijavljenih še 9000 ljudi. Na tedenski ravni se jih cepi 1500. Ob večji dostavi cepiv se bo število povečalo. Trenutno cepijo starostno skupino 75 let in rizične skupine pod 65.

 

Na testiranje tudi v sosednje občine

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi poteka v Globusu. Tudi prihodnji teden bodo testiranje za prebivalstvo izvajali vsak delovni dan od 9. do 12. ure, v četrtek poleg dopoldanskega termina velja še popoldanski od 13. do 16. ure. Dnevno v Kranju testirajo 700 do 800 oseb. V treh mesecih so pri hitrih testih zabeležili približno 19.000 obiskov, od tega je bilo prebivalcev Kranja dobrih 50 odstotkov. Da bi razbremenili kranjsko točko, odgovorni pozivajo javnost, naj se preusmeri tudi na testiranje v sosednjih občinah. V Šenčurju testiranja za prebivalstvo opravljajo ob sredah med 9. in 13. uro v sejni sobi Doma krajanov Šenčur. V Cerkljah se testiranje izvaja v četrtek v stari lekarni od 9. do 12. ure. V Naklem bo naslednje testiranje v nedeljo, 14. marca, med 10. in 13. uro v Domu Janeza Filipiča, o terminih sicer obveščajo sproti na občinski spletni strani.