V Kranju prevlada Adrie mobila

Tradicionalni Kolesarski praznik v Kranju se je z najstarejšo slovensko kolesarsko dirko, ki poteka pod okriljem UCI, 51. dirko za Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna, končal z zmago Slovenca Marka Kumpa iz ekipe Adria Mobil.

 

Pester tekmovalni dan je bil že včeraj, ko so se na kriterijih najprej pomerili najmlajši, od mlajših mladink naprej pa so kriterijske dirke štele tudi za naslove državnih prvakov. Domači kolesarji Kolesarskega kluba Kranj so imeli med vsemi tekmovalci, ki jih je bilo nekaj več kot 300, izredno uspešen dan, saj so osvojili kar nekaj zmag in uspešnih rezultatov. Kot vsako leto je bil tudi letos najbolj atraktiven članski nočni kriterij, ki si ga je ogledalo več tisoč gledalcev. Naslov državnega prvaka je osvojil Kranjčan Gašper Katrašnik, ki je svojo kolesarsko pot začel v kranjskem klubu, zdaj pa jo nadaljuje v Adrii Mobil. Kolesarsko obarvan dan se je zaključil s koncertom skupine Mambo Kings.

 

Nedelja je bila letos v celoti posvečena dirki za Veliko nagrado Kranja, kjer je bilo na startu 111 kolesarjev. Dirko je, kot je za Kranj tradicionalno, zaznamovala visoka vročina in zvesti navijači, ki so najbolj številčno bodrili kolesarje na Jelenovem klancu, po katerem so dirke v Kranju prepoznane. Kot je običajno je tudi letos zmago odločil Jelenov klanec, v ciljnem šprintu je zmago dosegel Marko Kump iz Adrie Mobila. Najboljši rezultat kranjskih kolesarjev je s 5. mestom dosegel Jaka Primožič.

 

Končne rezultate dirke za Veliko nagrado Kranja si lahko ogledate TUKAJ.

 

Se vidimo naslednje leto v Kranju!

Foto: Žiga Zupan