V Kranju tekmovanje oddelkov Slovenske vojske z mednarodno udeležbo – v sredo otvoritvena slovesnost

Od srede, 4. maja 2022, do petka, 6. maja, bo na širšem območju Mestne občine Kranj potekalo 9. tekmovanje oddelkov Slovenske vojske z mednarodno udeležbo. Začelo se bo z otvoritveno slovesnostjo 4. maja ob 17. uri na Slovenskem trgu v Kranju, medtem ko bo tekmovanje na širšem območju Mestne občine Kranj potekalo v četrtek in petek ob jutra do zgodnjega popoldneva.

 

Na omenjenem tekmovanju bodo pripadniki vojska lahko preverili, kako so psihofizično pripravljeni na delovanje v različnih okoliščinah, s poudarkom na uporabnih vojaških veščinah. Tekmovalo bo enajst oddelkov Slovenske vojske ter po en oddelek oboroženih sil Češke, Hrvaške, Varnostnih sil Kosova in ZDA. Ekipe bodo štele devet pripadnikov, čakale pa jih bodo različne delovne točke za preverjanje vojaških veščin, kot so gibanje po terenu in osnove orientacije, premagovanje vodnih ovir, osnove gorništva, streljanje ter osnovne individualne vojaške in voditeljske veščine.

 

 

V sklopu povezovanja in odličnega sodelovanja s civilnim okoljem ter promocijo SV in vojaškega poklica bo v sodelovanju z Mestno občino Kranj in Zavodom za turizem in kulturo Kranj (ZTKK) v sredo, 4. maja, ob 17. uri, na Slovenskem trgu potekala otvoritvena  slovesnost. Na njej bo do 200 pripadnikov SV in partnerskih vojska, popestrili jo bodo tudi člani Orkestra Slovenske vojske, potekala pa bo tudi promocija poklica vojak v izvedbi Uprave za obrambo Kranj ter enot Logistične brigade.

 

Tekmovanje se bo začelo dan pozneje in bo potekalo na širšem območju Mestne občine Kranj – podrobneje o aktivnostih po krajih je na voljo na tej povezavi – v četrtek, 5. maja, od 6. ure dalje, in v petek, 6. maja do 15. ure.

 

Tekmovanje organizira Logistična brigada s sedežem v kranjski Vojašnici Petra Petriča, medtem ko so partnerji dogodka tudi Mestna občina Kranj, Policijska uprava Kranj, ZTKK, Območno združenje slovenskih častnikov Creina Kranj, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kranj in Zveza društev in klubov MORiS.

 

Kategorije:
aktualno