V soboto nekajurna popolna zapora med Prašami in jamo

V soboto, 30. julija 2022, bo na odseku med Prašami in Jamo, kjer se izvaja druga faza rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče, popolna zapora za ves promet med 9. in 12.30. V tem času bodo polagali nosilni sloja asfalta.

 

Gradbena dela v drugi fazi rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče so zaključujejo, sledi samo še polaganje obrabnega sloja asfalta, kar bodo izvedli predvidoma v enem od vikendov med 6. avgustom in 21. avgustom, odvisno od vremenskih razmer. O točnem datumu popolne zapore ceste bomo občanke in občane pravočasno obvestili.

 

S tem, ko bodo položili še obrabni sloj asfalta, se bo 2. faza rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče tudi zaključila, sledila bo samo še ureditev okolice. To pomeni novih 730 metrov obnovljene in razširjene ceste med naseljema Praše in Jamo, ki bo imela tudi obojestransko kolesarsko stezo in enostranski pločnik, zgradili so tudi fekalno in meteorno kanalizacijo, obnovili vodovod vključno s hišnimi priključki in javno razsvetljavo ter prestavili zračni elektrovod pod cesto.

 

Prvo fazo rekonstrukcije omenjene ceste na odseku od gasilskega doma v Mavčičah do objekta Praše 4 v dolžini 570 metrov je Mestna občina Kranj zaključila junija lani. Skupno bo tako zdaj obnovljene 1,3 kilometra cestišča, sledile pa bodo še naslednje faze, torej celotno cestišče vse do vključno vasi Breg ob Savi.

Kategorije:
aktualno