10. 5. 2022
Vabljeni na posvet »Prispevek lokalnih tržnih znamk hrane k razvoju podeželja«
V petek, 27. maja 2022, bo dopoldne na Brdu pri Kranju potekal posvet »Prispevek lokalnih tržnih znamk hrane k razvoju podeželja«. Vsi zainteresirani se morajo na dogodek prijaviti.
Program:
9.00 – 10.30 PODPORNO OKOLJE ZA VZPOSTAVITEV LOKALNIH TRŽNIH ZNAMK
- 9.00 – 9.05 Janez Černe, Podžupan Mestne občine Kranj: uvodni pozdrav
- 9.05 – 9.10 Gašper Kleč, Direktor Razvojne agencije Sora: uvodni pozdrav
- 9.10 – 9.30 Erik Logar, ZRC SAZU: Predstavitev rezultatov raziskave o lokalnih tržnih znamkah hrane v Sloveniji
- 9.30 – 9.45 dr. Jože Podgoršek, Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano: Pomen lokalnih tržnih znamk hrane v Sloveniji za dvig dodane vrednosti v kmetijstvu
- 9.45 – 10.00 Barbara Zmrzlikar, Vodja raziskav pri Slovenski turistični organizaciji: Lokalne tržne znamke hrane kot orodje za večjo prepoznavnost turističnih destinacij
- 10.00 – 10.15 prof. dr. Irma Potočnik Slavič, Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani: Vloga lokalnih akcijskih skupin pri promociji in razvoju prehranske dediščine v Sloveniji
- 10.15 – 10.30 doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec, Visokošolska učiteljica, Prodekanica za sodelovanje z gospodarstvom: Izzivi pri vzpostavljanju kolektivnih blagovnih znamk
- 10.30 – 11.00 Odmor za kavo
11.00 - 12.30 IZKUŠNJE PRI DELOVANJU TRŽNIH ZNAMK NA PODEŽELJU (okrogla miza)
Sodelujoči razpravljavci:
- Urška Topolšek Planinšek, Turistična kmetija Urška: znamka Okusi Rogle
- Mojca Štepic, Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije: znamka Srce Slovenije
- doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec, Visokošolska učiteljica: Prodekanica za sodelovanje z gospodarstvom
- Erik Logar, ZRC SAZU
- Špela Smuk, Zavod za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske: znamka Dobrote Dolenjske
- Lucija Gartner, Turistična kmetija Gartner: znamka Bohinjsko
- Gašper Kleč, Direktor Razvojne agencije Sora: znamka Babica in Dedek
Program, prijave in več informacij je na voljo na tej povezavi.
Kategorije:
aktualno