Z identifikacijskimi karticami proti zlorabam

V Mestni občini Kranj (MOK) so pred tednom dni vzpostavili sistem pomoči oskrbe s hrano najbolj rizičnim posameznikom in nujnega varstva otrok, ki temelji na prostovoljnem delu. Da bi že vnaprej preprečili morebitne zlorabe, zlasti tiste s ciljem materialnega okoriščanja, so v MOK uvedli posebne identifikacijske kartice, s katerimi se bodo prostovoljci oskrbovancem izkazali kot uradne osebe.

 

Prostovoljci, ki delajo v sistemu pomoči Mestne občine Kranj (MOK) in civilni zaščiti Mestne občine Kranj (CZ MOK), imajo posebne izkaznice, ki dokazujejo, da imajo za svoje delo pooblastilo MOK in CZ MOK. Na izkaznici je jasno napisano, da gre za prostovoljca, poleg je tudi žig in podpis poveljnika štaba CZ MOK Saša Govekarja, najpomembnejši del pa je navedena številka posameznega prostovoljca. To bodo prejemniki pomoči lahko preverili na brezplačni telefonski številki 080 18 85 in se prepričali, da gre za zaupanja vredno osebo, še preden ji bodo odprli vrata.

 

Na ta način se bodo že vnaprej zavarovali pred morebitnimi prevaranti, ki utegnejo, kot se je žal že pogosto izkazalo v preteklosti, izredne razmere izkoristiti sebi v materialni prid.

 

Poleg tega pa bodo vsi prostovoljci prepoznavni tudi po posebnih rumenih jopičih, jasno označenih z napisom Mestna občina Kranj in Civilna zaščita.

 

Ljudi pozivamo, naj bodo previdni in pozorni – prostovoljec, oblečen v rumeni jopič, naj se vedno izkaže tudi z identifikacijsko kartico.

Z identifikacijskimi karticami proti zlorabam Z identifikacijskimi karticami proti zlorabam