Zaprta otroška igrišča in tržnica, parkiranje v mestu brezplačno

Poostreni varovalni ukrepi v mestu in Zdravstvenemu domu Kranj

 

Kranj, 16. marec 2020 – V Mestni občini Kranj se z namenom, da bi se v čim večji meri preprečilo širjenje okužbe s koronavirusom, sprejemajo dodatni varovalni ukrepi. Do preklica so zaprta otroška igrišča, na parkiriščih, ki so v lasti MOK oziroma v upravljanju Komunale Kranj v MOK, je do nadaljnjega parkiranje brezplačno.

 

Do preklica so na območju Mestne občine Kranj zaprta naslednja ograjena otroška igrišča: Drulovka ‑ Bober, Drulovka, Drulovka ‑ Zarica, Stražišče, Bitnje, Besnica, Struževo, Golnik, Goriče, Tenetiše, Kokrica, Zoisova 48, Planina ‑ Huje (Krtek), Suha, Kokrški log, Hrastje, Čirče in igrišče pri OŠ Franceta Prešerna. Prav tako bodo od danes dalje zaprta vsa igrišča kranjskih osnovnih šol.

Ob tem MOK starše poziva, naj upoštevajo navodila državnih organov in mestne občine o omejitvi stikov in s tem skrbijo za zdravje svojih družin.

 

Omejen vstop v zdravstveni dom

Posebne ukrepe so sprejeli tudi v Zdravstvenem domu Kranj. Za obisk katerekoli ambulante se je odslej treba predhodno dogovoriti prek telefona. Gibanje znotraj zdravstvenega doma je omejeno, pred vstopom bodo obiskovalce vprašali, kakšen je namen njihovega obiska, in jih usmerili na ustrezne vhode. Vse preventivne dejavnosti so začasno odpovedane, specialistični pregledi omejeni. Uvedli so tudi posebno telefonsko številko za informacije o koronavirusu: (04) 280 41 00, ki bo dosegljiva od 7. do 19. ure. Več informacij na tej povezavi.

 

Brezplačno parkiranje, tržnica zaprta

Od danes je v mestu zaradi vladnega odloka o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v RS do nadaljnjega odpovedan mestni promet. Da bi ljudem, ki se

vozijo na delo v mesto, vsaj nekoliko olajšala situacijo, je Mestna občina Kranj zagotovila brezplačno parkiranje na vseh parkiriščih, ki so v lasti Mestne občine Kranj in v upravljanju Komunale Kranj.

 

Plačilo parkirnine tako več ni potrebno na zaprtih parkiriščih Stara Sava, Huje, Čebelica, Zdravstveni dom, brezplačno parkiranje pa je na voljo tudi na odprtih parkiriščih Brioni, Slovenski trg, Gregorčičeva ulica, Stritarjeva ulica, Mladinska ulica, Jelenov klanec, Bleiweisova cesta ter Sejmišče. Bo pa, kakor so sporočili iz Komunale Kranj (KK), zaprta tržnica pri župnijski cerkvi Sv. Kancijana.

 

 

Komunalni delavci so na terenu

V KK so poudarili, da podjetje tudi v času epidemije koronavirusa izvaja vse svoje naloge. Za zdaj nemoteno in varno poteka oskrba s pitno vodo, izvajajo se vse nujne aktivnosti za zagotavljanje odvajanja in čiščenja odpadnih voda, tudi vsa nujno potrebna vzdrževalna dela na kanalizacijskem omrežju. Odvoz odpadkov poteka po rednih urnikih, zaradi preprečevanja širjenja okužbe so zaprti zbirni centri (razen na Jezerskem). Pogrebna služba je dosegljiva 24 ur na dan, pogrebne slovesnosti potekajo v skladu s priporočili NIJZ. Med ukrepi, ki so nujni za preprečevanje širjenja virusa in za zaščito občanov ter zaposlenih, je tudi ukinitev uradnih ur in obiskov na vseh lokacijah javnega podjetja Komunala Kranj, ravno tako je zaprta tudi blagajna. Uporabnike na KK pozivajo, naj za poslovanje v čim večji meri uporabljajo elektronske poti. Več informacij na povezavi.

Foto: Jošt Gantar/arhiv ZTKK