Zelena luč za kolesarske dirke za veliko nagrado Kranja

Konec tedna, 25. in 26. julija 2020, bo v Kranju potekala tradicionalna kolesarska dirka za Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna.

Kot poročajo iz Kolesarskega kluba Kranj, je na dirko prijavljenih 35 ekip iz večine evropskih držav, ki so na zelenem seznamu varnih držav. Med njimi so tudi tri ekipe podmladka profesionalnih World Tour ekip – Jumbo Visma, Israel Cycling Academy in NTT.

Dvodnevni kranjski kolesarski praznik se bo začel že v soboto s cestno dirko za dečke in kriterijem za kategorije od mladincev naprej. Preizkusili se bodo tudi otroci (18.30), ki še ne trenirajo kolesarstva, za njimi pa prijatelji kluba ter kolesarski trenerji in spremljevalci. Vrhunec sobotnega dneva bo tudi letos mednarodni nočni kriterij za kategorijo članov.

V nedeljo bo sledila najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka, že 52. Velika nagrada Kranja – memorial Filipa Majcna. Trasa bo potekala v Kranju in ožji okolici. Kot vsako leto bo najverjetneje o zmagi odločal Jelenov klanec, po katerem so dirke v Kranju prepoznavne – kolesarji ga bodo prevozili kar 13-krat.

Direktor kluba in organizacijski direktor dirke Matjaž Zevnik je povedal, da od kolesarjev domačega kluba pričakuje, da se bodo potrudili po svojih najboljših močeh in bodo dirkali za uspešen rezultat.

Seveda tako ta konec tedna organizatorji vse ljubitelje kolesarstva vabijo na kranjski kolesarski praznik. Ker pa bo letošnja prireditev potekale v znamenju ukrepov proti širjenju koronavirusa, pričakujejo, da bodo vsi sodelujoči in gledalci ukrepe in protokole spoštovali.

 

PROGRAM

 

julij 2020 (sobota)

  1. 14.30–18.30:dirka in kriterij po ulicah Kranja: dečki, deklice, mlajši in starejši mladinci in mladinke, ženske
    18.30:dirka za otroke, ki še ne trenirajo kolesarstva
    19.15: dirka za trenerje in spremljevalno osebje
    21.00: nočni kriterij za kategorijo članov

 

julij 2020 (nedelja)

  1. 13.30–18.00:52. Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna

 

Informacije tudi na povezavi.

 

Foto: Žiga Zupan