Skoči na glavno vsebino
Za medije

Želimo, da imajo otroci lepo poletje

24. 6. 2022

Spomnim se, da sem kot otrok vedno komaj čakal začetek in konec šolskega leta. Začetek zaradi rojstnega dne, ki s tem sovpada. Konec je bil sploh nekaj posebnega, ker nas je čakala "kolonija". Vsako poletje smo Kranjčani letovali na Stenjaku oz. otočku Sv. Jeronima v bližini Pulja. Tam so se zgodila številna poznanstva in rodila velika prijateljstva. Bile so dogodivščine in skrivnosti, ki so potekale ob melodijah Stare barke in bodo za vedno ostale ujete v šumenje valov.

 

Upam, da bo Stara barka legendarne skupine California, ki se je letos junija po 18 letih prav v Kranju vrnila na sceno, zdaj ogrevala tudi nova srca. Na Mestni občini Kranj želimo, da imajo otroci lepe počitnice, starši pa obenem zagotovljeno varstvo. Zato tudi letos sofinanciramo počitniške aktivnosti za otroke, ki jih bo koordinirala Ljudska univerza Kranj. Otroci se bodo v družbi novih prijateljev letos lahko zabavali v ustvarjalnih, kulinaričnih in športnih delavnicah, se tudi kaj novega naučili v poučnih uricah, preživeli čas v naravi in še in še. Za otroke, ki so upravičeni do regresirane šolske prehrane, je udeležba v počitniških aktivnostih brezplačna. Vsem otrokom želimo zagotoviti tudi prijetno okolje, v katero se bodo jeseni vrnili v šole in vrtce.

 

Zato poleti na MOK ne bomo počivali. Na OŠ Franceta Prešerna se bo delal nov parket, na OŠ Jakoba Aljaža druga polovica platoja pred vhodom v šolo in zobna ambulanta za šoloobvezne otroke, na OŠ Matije Čopa bomo na novo opremili tri učilnice, pripravlja se dokumentacija za nove učilnice OŠ Helene Puhar, urejamo tudi potrebne podlage za javni razpis za ureditev vrtca in OŠ France Prešeren – Kokrica, v pripravi je javni razpis za projektiranje Vrtca Sonček. Na Osnovni šoli Staneta Žagarja intenzivno potekajo dela gradnje skoraj ničenergijskega prizidka s šolsko telovadnico in nadzidanimi šestimi učilnicami, v katerem bo tudi večnamenski prostor, dvigalo za gibalno ovirane, zunaj pa bo novo športno igrišče. Predpostavljamo, da bomo tako že oktobra letos rešili prostorske in pedagoške izzive, s katerimi se v tej kranjski šoli spopadajo že več let. Še enkrat hvala vsem tamkajšnjim sosedom, ki ste podprli predlagano prostorsko umestitev in izvedbo projekta.

 

Kar precej zadev pa smo že uredili v zadnjem času. Letošnje šolsko leto je krstila tudi prva generacija OŠ Janeza Puharja, ki smo jo predlani temeljito obnovili. Zaradi sprememb so na šoli, ki je prej spadala pod OŠ Simona Jenka Kranj, lažje organizirali pouk, saj je število oddelkov in otrok obvladljivo. Lani so v poletnem času številni vrtci dobili osveženo podobo: v zavodu Kranjski vrtci so izvedli nujna dela tekočega vzdrževanja, nekateri so dobili nova igrala, v določenih so obnovili sanitarne bloke in kuhinje. Med minulimi šolskimi počitnicami so po šolah potekala vzdrževalna in obnovitvena dela, med drugim obnova tlaka kuhinje in sanacija kleti. Letos je bilo veselo tudi v Bitnjah, ob odprtju novega Vrtca Biba, kjer so zdaj trije oddelki. Sredi mesta pa na svoj trenutek odprtja – najbrž konec avgusta – čaka stavba na Cankarjevi 2, kjer bo glasbena šola in kulturni hram. Tako kot se za Prešernovo mesto spodobi.

 

Želim vam lepo poletje. V Kranju bomo za to še dodatno poskrbeli s številnimi dogodki, imamo jih največ na število prebivalcev. Se vidimo!

« Seznam člankov