CITYCIRCLE tokrat v Vidmu

Italijanski Videm je bil 12. in 13. septembra v okviru projekta CITYCIRCLE  gostitelj sestanka projektnih partnerjev iz Slovenije, Avstrije, Slovaške, Hrvaške, Italije in Nemčije. Na srečanju so vodje delovnih paketov opisali že izvedene aktivnosti in predstavili nove, ki jih bo potrebno opraviti v naslednjih mesecih.

 

Predstavljen je bil tudi priročnik o pomenu krožnega gospodarstva, vlogi občine in možnostih implementacij krožnega gospodarstva v podjetjih in regijah. Priročnik bo v naslednjem mesecu preveden tudi v slovenski jezik. Predstavljen pa je bil tudi primer dobre prakse iz projekta GREENCYCLE, ki je del alpskega evropskega programa Interreg, katerega rezultat je platforma za izmenjavo redkih surovin.

 

Hrvaški partner, ki skrbi za komunikacijo na projektu, je predstavil spletno stran https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CITYCIRCLE.html, na kateri najdete več informacij o projektu. Projekt lahko spremljate tudi preko profila na Facebooku @CitycircleInterregCentral.  Naslednji sestanek projektnih partnerjev bo v Avstriji, predvidoma v prvem tednu marca prihodnje leto. Iz Mestne uprave Kranj sta na projektu sodelovala uslužbenca Urada za okolje in prostor Marija Ahačič Premrl in Uroš Kavdik.

 

Nazaj na CITYCIRCLE novice

Kategorije:
aktualno