Dnevna zbirka pozitivnih novic

Čeprav so razmere izredne, se Mestna občina Kranj v sodelovanju s ključnimi javnimi podjetji, šolami, prostovoljci in z vodstvi krajevnih skupnosti trudi vzpostaviti sistem, ki občanom zagotavlja čim bolj normalno in predvsem varno življenje.

 

Število prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati pri varstvu otrok ali oskrbi na domu z živili starejšim ali tistim v samoizolaciji, dnevno narašča. Doslej se jih je javilo že 105!

Dostavo živil na dom so danes prvič tudi testno preizkusili. O tem mestna občina obvešča tudi prek lokalnih radijskih postaj in letakov na oglasnih deskah, v veliko pomoč so krajevne skupnosti.

Medobčinski redarji še naprej marljivo bdijo nad javnimi površinami, kjer se običajno zbira večje število ljudi, ter k nadzoru pozivajo tudi upravitelje otroških igrišč.

V Domu upokojencev Kranj ni niti med starostniki niti med osebjem nobene okužbe, gladko gre tudi z dostavo kosil starejšim občanom na dom.

 

Zaenkrat brez zapletov, zaščitna oprema prihaja

 

Dobava elektrike, odvoz odpadkov, oskrba s pitno vodo in pogrebna dejavnost potekajo brez zapletov, težave ima Komunala Kranj edino zaradi polnih zalogovnikov blata na Zarici, a zagato intenzivno rešujejo.


Dobra novica za podjetja: v kratkem prihajajo zaščitne maske, in to iz lokalne proizvodnje. Je pa Mestna občina Kranj vzpostavila tudi kontakt, kamor lahko podjetja sporočijo svoje potrebe po zaščitni opremi.


In še: gasilci so, kot vedno, pripravljeni, osebje v zdravstvenem domu motivirano, prilagodljivo, najbolj razveseljivo pa je, da med njimi ni okuženih.


Držimo skupaj tako, da smo narazen!

Foto: Fotomorgana

Kategorije:
aktualno koronavirus