Mesto se prebuja, lokali vabijo

Mesto se prebuja, kulturne ustanove, trgovinice in mojstri različnih obrti spet vabijo, terase lokalov so polne, otroci se lahko spet lahko posladajo s sladoledom. Pridite in se sprostite – na sprehodu po mestu, po kanjonu Kokre, ob kavi  ... – tudi sami. Vseeno ne pozabite na varnostno razdaljo in ostala priporočila, da ostanemo zdravi.

 

Objavljamo nekaj fotoutrinkov iz mestnega jedra v sredo popoldne.

 

Terasa Layerjeve hiše. 

 

Ravno v torek je Layerjeva hiša praznovala devet let delovanja. Odslej bo obratovala po poletnem delovnem času, galerije bodo odprte od torka do sobote med 11. in 19. uro.

 

V petek, 8. maja, odpirajo prvo razstavo po obdobju izolacije. Gre za razstavo kolažev fotografa in intermedijskega umetnika Nejca Trampuža Ali želite ponovno zagnati sistem?. Odprtje bo ob 17. uri v živo predvajano na Facebooku in Instagramu

 

V petek, 15. maja, pa odpirajo razstavo umetniške in kuratorske skupnosti Gallery 70:69 z naslovom S03E02. Na ogled pa sta še vedno prostorska postavitev Braneta Širce Brankomat in razstava fotografij Vasje Dobrleta in Janeza Podnarja.

 

 

Galerija Prešernovih nagrajencev (levo) se je odprla 5. maja, na ogled pa je razstava akademskega slikarja Živka Marušiča z naslovom Carnets, ki so jo podaljšali do 4. junija 2020.  Odprt je tudi Gorenjski muzej (desno), razstavo Šenčurski dogodki pa si je možno ogledati prek spleta.

 

Pred Cafe galerijo Pungert je bilo zelo živahno, polno obiskovalcev in otrok.

 

 

Trgovinice vabijo, a si je treba prej razkužiti roke in vstopati posamično.

 

 

Mitnica je bila dobro obiskana, a še bolj osončena kavarna in slaščičarna Evropa, pestro je bilo tudi pri Kralju nudeljcev.

 

 

Dobrote sredi Kranja.