Sobotna tržnica bo vendarle odprta

Tokrat zaradi preventive na dveh lokacijah

 

Čeprav je Mestna občina Kranj (MOK) v dogovoru s Komunalo Kranj najprej sprejela odločitev, da zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa mestne tržnice v soboto ne bo, so se zdaj odločili drugače. Ljudem namreč želijo omogočiti dostop do zdrave in lokalne pridelane hrane. Ker je tržnica na prostem, pa bo lažje vzdrževati tudi varnostno razdaljo med ponudniki in kupci.

 

Mestna tržnica pri župnijski cerkvi Sv. Kancijana bo v soboto, 21. marca, odprta kot običajno, med 6. in 14. uro. Zaradi preventive pred širjenje okužbe s koronavirusom bo tokrat razdeljena na dva dela: na lokaciji tržnice bodo naprodaj mesni in sirni izdelki, na prostoru med Prešernovim gledališčem in cerkvijo pa zelenjava in drugi pridelki oziroma izdelki.

S tem se bo zagotovilo, da bo med posameznimi ponudniki zadostna varnostna razdalja, nova lokacija (med gledališčem in cerkvijo) pa ima dostop z dveh strani, kar bo omogočilo, da bodo kupci nadzorovano in predvsem varno prihajali, se gibali med stojnicami in tudi zapustili tržnico.

Obiskovalce bodo na posebni režim in nujno potrebno preventivo opozarjala tudi pisna obvestila. Na prizorišču bosta tokrat dva tržničarja, ki bosta v pomoč ponudnikom hrane, po potrebi pa bosta tudi usmerjala ljudi, da bo vse teklo nemoteno in brez zdravstvenega tveganja. K temu seveda najbolj pripomoremo ljudje sami – ravnajte odgovorno in s tem zaščitite svoje in zdravje ljudi okoli vas.

 

Foto: Arhiv MOK