Testiranje s hitrimi testi v Kranju vsak delovni dan

Brezplačno množično testiranje prebivalstva s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom se še naprej izvaja v središču Kranja v Globusu, in sicer vsak delovni dan od 9. do 12. ure, v četrtek pa še dodatno popoldan od 13. do 15. ure.

 

Največ obiska na kranjski testni točki beležijo ob 9. uri, zato zdravstveno osebje javnost poziva, naj ne prihaja množično ob tej uri, temveč se razporedi po celotnem terminu. Naročanje ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebni dokument. Če se bo obisk močno povečal, bodo odprli dodatna mesta za testiranje. Mestna občina Kranj je namreč v petek pozvala občanke in občane, naj se testirajo v čim večjem številu, saj rezultati analiz o koronavirusu v odpadnih vodah napovedujejo povečano število okužb v prihodnjih dveh tednih.

 

Naročanje ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebno izkaznico. Hitri testi so namenjeni osebam brez simptomov, tisti s simptomi pa naj se obrnejo na osebnega zdravnika. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, držanje medsebojne razdalje in razkuževanje rok, obvezno je nošenje zaščitne maske.

 

Testiranje je mogoče opraviti tudi v sosednjih občinah. V Šenčurju se testi izvajajo vsako sredo od 9. do 13. ure v Domu krajanov Šenčur, v Cerkljah vsak četrtek med 8. in 12. uro v stari lekarni, v Naklem pa vsako nedeljo od 10. do 13. ure v Domu Janeza Filipiča.