V Kranju zbrali skoraj 30.000 evrov za družine v stiski

Končala se je dobrodelna akcija V Kranju dobro v srcu mislimo. Vanjo so se s prispevki za 28 kranjskih družin v stiski vključili gospodarstveniki, vrsta podjetij in posamezniki. Lani so v tej dobrodelni akciji zbrali 11.000 evrov, letošnji končni izkupiček pa znaša kar 29.764 evrov. 

 

V dobrodelnem projektu, ki je nastal na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca, drugo leto zapored pa sta ga vodila Zavod za turizem in kulturo Kranj in Društvo prijateljev mladine Kranj, so sodelovale kranjske osnovne šole, kranjski Center za socialno delo in Društvo upokojencev Kranj. Cilj sodelujočih je bil z združenimi močmi zmanjšati težke stiske občank in občanov, ki so se ob posledicah epidemije novega koronavirusa še poglobile.

 

»Spet smo pokazali, da znamo stopiti skupaj takrat, ko je to najbolj potrebno. Občanke in občani ter številna podjetja so potrdili velik posluh za sočloveka, kar je lepo sporočilo v tem nenavadnem letu, ki za sabo pušča številne težke posledice. Prepričan sem, da se bomo uspešno povezovali tudi ob naslednjih preizkušnjah in optimistično zrli v prihodnost,« je ob končani akciji povedal kranjski župan Matjaž Rakovec. Donacije so poleg vseh dobrih ljudi prispevali tudi Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., Gorenjska banka d.d., Kranj, Komunala Kranj d.o.o., Don Don d.o.o., Domplan d.d., Arriva d.o.o., Agitavit Solutions d.o.o., Telekom Slovenije, d.d., Riko d.o.o., Elektro Gorenjska d.d., Prima IP d.o.o., Tam Tam d.o.o., PRO-BIT, Kranj, d.o.o., Marko Koren s.p., K&Z d.o.o., Eurocom d.o.o., Kranj, Hennlich d.o.o., Ženski košarkarski klub Triglav, Afirmacija d.o.o., Rodeo Team d.o.o., Carniola 94, d.o.o., Emotiva d.d., Območni odbor SVIZ Kranj, Plus minus d.o.o., Orto MG d.o.o.  ter Mercator, d.d., ki je za družine prispeval darilne bone.

 

Organizatorji so se letos povezali še s Krajevno skupnostjo Bratov Smuk, ki je z društvom Dekca pripravila izmenjavo božičnih daril, pri kateri so glavno vlogo odigrali skriti božički. Številna darila z rabljenimi, a dobro ohranjenimi igračami, oblačili, knjigami in otroško opremo so namenili družinam v akciji V Kranju dobro v srcu mislimo. Dobrodelno noto so izkazali tudi zaposleni na Mestni občini Kranj; s podarjenimi oblačili so poskrbeli za tople dni otrok in mladostnikov, ki živijo v pomanjkanju.

 

Video o dobrodelni akciji s končnim zneskom in donatorji je dostopen tukaj.

 

Kolaž donatorjev

 

Na skupinski fotografiji zgoraj: Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec in Jana Kovač iz Društva prijateljev mladine Kranj ob predaj izbranih sredstev za družine v stiski. Na fotografiji ob njima Franc Kržan iz Društva prijateljev mladine Kranj (skrajno levo) in Klemen Malovrh, direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj (desno) ter podjetja, ki so prispevala največ (v drugi vrsti z leve): Iztok Štrukelj (Arriva Slovenija), Vera Zevnik (Domplan), Marko Filipčič (Gorenjska banka), Sonja Košir Bulič in Matjaž Fajfar (oba Vzajemna zdravstvena zavarovalnica Kranj), Matjaž Berčon (Komunala Kranj) in Klemen Malovrh.

Kategorije:
koronavirus aktualno