V MOK odslej tudi oskrba z nujnimi zdravili

Mestna občina Kranj (MOK) v času izrednih razmer zaradi epidemije virusa Covid-19 še naprej nadgrajuje sistem pomoči najbolj ranljivim skupinam ljudem. Potem ko je s pomočjo prostovoljcev vzpostavila oskrbo z nujnimi osnovnimi živili na domu, je zdaj v dogovoru z Gorenjskimi lekarnami uredila še prevzem in dostavo nujnih zdravil na dom.

 

Za občane, ki v času omejitev gibanja zaradi epidemije potrebujejo pomoč pri oskrbi z nujnimi zdravili na recept, pa pri tem ne morejo računati na pomoč svojcev, prijateljev ali sosedov, sta MOK in civilna zaščita Mestne občine Kranj (CZ MOK) zdaj zagotovili še to.

 

Tisti, ki bi tako pomoč potrebovali, naj pokličejo na posebno brezplačno telefonsko številko MOK 080 18 85, ob tem pa morajo sporočiti številko zdravstvene kartice in davčno številko. Ta dva podatka bodo potrebovali prostovoljci, da bodo lahko v Lekarni Kranj  prevzeli zdravila in jih nato dostavili na dom naročnikom.

 

V primeru, da bo za zdravila potrebno doplačilo, bo občina ta strošek založila, prejemnikom zdravil pa poslala račun.

 

Župan MOK Matjaž Rakovec je ob tem dejal: »Na Mestni občini Kranj delamo vse, kar je v naši moči, da v času epidemije nudimo pomoč ljudem, ki sami ne morejo do osnovnih potrebščin. Najprej smo vzpostavili sistem za dostavo prehranskih izdelkov, sedaj še za dostavo zdravil na recept. Zdravje je na prvem mestu. Vedno lahko računate na nas, iskrena hvala vsem, ki nam pri tem pomagate. Držimo skupaj tako, da smo narazen.«