Vabilo na dan za krepitev zdravja v Mestni občini Kranj

Mestna občina Kranj in Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kranj dan pred slovenskim dnevom športa, v sredo, 22. septembra, vabita na Dan za krepitev zdravja. Občanke in občani bodo lahko preizkusili svojo telesno zmogljivost, vzdržljivost in moč s testom telesne pripravljenosti.

 

Na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije je 23. september postal državni praznik, Slovenski dan športa. Nastal je v želji, da ljudje povečamo zavedanje o pomenu telesne in športne dejavnosti ter spodbujamo vrednote o zdravem življenjskem slogu, telesni aktivnosti in skrbi za dobro počutje. To so tudi vrednote Centra za krepitev zdravja Kranj (CKZ), zato bodo skupaj z Mestno občino Kranj v sredo, 22. septembra, pripravili pester ozaveščevalni dan, na katerem se bodo občanke in občane seznanili s svojo telesno pripravljenostjo.

 

Aktivnosti bodo potekale med 15. in 18. uro v avli Mestne občine Kranj (MOK), v primeru lepega vremena pa na parkirišču Brioni. Izvajali jih bodo strokovnjaki iz CKZ – diplomirane medicinske sestre, fizioterapevti in kineziologi, psihologi in dietetik. Program bo obsegal:

 

  • Testiranje telesne pripravljenosti, kjer bodo z različnimi preizkusi in nalogami izmerili posameznikovo aerobno zmogljivost, moč, vzdržljivost in kondicijo
  • Analizo telesne sestave, ki jo bodo udeležencem podrobno razložile diplomirane medicinske sestre in dietetiki ter na tej podlagi tudi svetovali o prehrani in gibanju
  • Pravilno merjenje krvnega tlaka in pogovor o zvišanem krvnem tlaku
  • Zvišan krvni sladkor – pogovor in možnost merjenja
  • Kratka predstavitev tehnik sproščanja

 

Na dogodku se bo možno prijaviti tudi na različne delavnice, ki jih bodo izvajali v ZD Kranj ali preko spleta v prihodnjih tednih.

 

Za udeležbo je obvezen pogoj PCT, obiskovalci naj pridejo v športni opremi.

 

Kategorije:
aktualno