Vabilo na posvet za bolj urejeno mestno jedro

Mestna občina Kranj (MOK) skupaj z Zavodom za varstvo kulturne dediščine (ZVKD), Zavodom za turizem Kranj (ZTKK) in LUZ, d. d., pripravlja katalog urbane opreme za območje starega mestnega jedra Kranja. Ob tej priložnosti prihodnji ponedeljek, 22. junija, vabi na posvet vse tiste, ki soustvarjajo podobo mesta, in prav tako obiskovalce. Svoje mnenje lahko podajo tudi v spletni anketi.

 

Urbana oprema pomembno prispeva k vtisu urejenosti prostora. V katalogu, ki ga MOK pripravlja s partnerji, bodo tudi priporočila ter zahteve za oblikovanje ter umeščanje stalne in začasne mestne opreme, kot so klopi, koši za odpadke, stojala za kolesa, svetila, stojnice in podobno.

 

Katalog bo vključeval tudi začasno opremo, to je opremo gostinskih in drugih lokalov na javnih površinah (mize, stoli, senčniki, korita …). Ker s slednjim podobo mesta soustvarjajo različni ponudniki, predvsem lastniki in najemniki poslovnih prostorov in stanovalci mesta, jih MOK vabi na posvet, kjer bodo lahko predstavili svoja mnenja in jih slišali tudi od drugih.

 

Posvet, kjer bodo dobrodošli tudi obiskovalci mesta, bo v ponedeljek, 22. junija 2020, med 14. in 16. uro v Avli Mestne občine Kranj (Slovenski trg 1, Kranj; vhod s parkirišča Brioni). Kratki predstavitvi bo sledila vodena delavnica in nazadnje še razprava o tem, kako velika je potreba po vzpostavitvi tipske opreme, kako uskladiti enotnost videza opreme v skladu z zmožnostmi in potrebami ter na kakšen način bi urejenost, ki si jo v mestnem jedru želimo vsi, lahko vzpostavili v praksi.

 

Vabljeni tudi k sodelovanju v kratki anketi na to temo. Dostopna je na povezavi: https://www.1ka.si/a/289668