Župan Kranja čestital novemu županu Colorado Springsa

Yemi Mobolade je novi župan Colorado Springsa, ki je predvčerajšnjim zaprisegel kot 42. župan tega mesta. Novoizvoljenemu županu ameriškega mesta, ki je pobrateno s Kranjem od lani, je včeraj čestital župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec. Že njun prvi pogovor je bil zelo konstruktiven. Dogovorila sta se, da bosta nadgradila odlično sodelovanje med mestoma, prav tako sta se dogovorila za medsebojna srečanja, ki bodo v prihodnje še okrepila vezi in ustvarjala napredek v korist obeh mest.  

 

Ob zaprisegi je Yemi Mobolade občane nagovoril tudi z besedami: »Povedali ste mi, da želite varnejše soseske.« Mestna občina Kranj je maja prejela naziv najbolj varna mestna občina v Sloveniji. Varnost v mestu bo tako zagotovo lahko ena od točk, pri kateri bo Kranj lahko delil svoje dobre izkušnje. Skupne točke in pogledi obeh županov so med drugim ambiciozno in odločno delovanje ter zastavljanje visokih ciljev v korist vseh občank in občanov.

Novi župan Colorado Springsa si je za prvih 100 dni delovanja zastavil tri prioritete, in sicer: ustvariti podporo pri vladnih uradnikih, vključiti skupnost in zgraditi zaupanje javnosti, obravnavo najbolj perečih izzivov mesta na področju javne varnosti, stanovanj in infrastrukture ter gospodarske vitalnosti. Več na tej povezavi.

Mestna občina Kranj mu čestita ob nastopu mandata.

 

Naslovna fotografija: Občina Colorado Springs

 

 

 

Kategorije:
aktualno