Ljudje še vedno ne upoštevajo navodil

Kljub navodilom, opozorilom in uvedenim preventivnim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa, se otroci in starejši še vedno zadržujejo na igriščih, so prvi dan so prvi dan izvajanja pogostih kontrol nad ograjenimi otroškimi in športnimi igrišči v Mestni občini Kranj ugotovili medobčinski redarji.

 

Medobčinski redarji so v Kranju v torek med izvajanjem kontrole ugotovili, da se otroci in starejši še vedno zadržujejo na igriščih, zlasti v popoldanskih urah. Prav tako so prejeli več prijav o zbiranju otrok in odraslih na igriščih, skupinskih posedanjih na klopeh … Po posredovanju oziroma pojasnilih redarjev so se otroci in starejši razšli.

 

Kontrola šolskega igrišča na Kokrici. Foto: MIKObčinski redarji so preverili tudi šolsko igrišče na Kokrici. Foto: MIK

 

Upoštevanje preventivnih ukrepov je za naše in zdravje ljudi okoli nas ključnega pomena, poudarja kranjski župan Matjaž Rakovec: »V mestni občini Kranj smo prejšnji konec tedna preventivno zaprli vsa ograjena otroška, športna in šolska igrišča, od včeraj dalje z medobčinskimi redarji in policijo kontroliramo javna mesta, kjer se v skupinah pogosteje združujejo ljudje. Cilj tega ukrepa je, da se ljudje ne bi zbirali in zadrževali v večjih skupinah, kar je učinkovita preventiva pred širjenjem okužbe.« Ob tem je občane znova pozval, naj se dosledno držijo vseh preventivnih ukrepov in navodil v boju proti koronavirusu.

 

Mestna občina Kranj opozarja tudi na previdnost pri uporabi ognja. Župan naproša občane, naj ne kurijo v naravi. »V tem času je namreč pomembno, da je kar največ gasilcev na voljo za zagotavljanje pomoči prizadetim zaradi širjenja koronavirusa. Splošna prepoved kurjenja v naravi sicer trenutno ne velja,« še pojasnjuje župan, ki se tudi zahvaljuje vsem, ki v teh težkih trenutkih upoštevajo preventivne ukrepe.