Medobčinski redarji so bili polno zaposleni

Pretekli konec tedna je zaznamovalo lepo vreme in očitno se ljudje takrat teže držijo preventivnih ukrepov za zajezitev okužbe z virusom covid-19. A ti so nujni, če želimo obvarovati lastno in zdravje ljudi okoli nas, na to so med nadzori opozarjali tudi redarji. Od danes, ko je v veljavi odlok, ki še bolj omejuje gibanje, so za neupoštevanje pravil predvidene tudi globe.

 

V soboto je Mestna občina Kranj (MOK) prejela prijavo, da je ob jezeru Bobovku več skupin ljudi, nekateri da celo pečejo na žaru. Da se zadeva ne bi ponovila, je v nedeljo patrulja medobčinskega redarstva (MIK) opravila več nadzorov, prav tako s trakom zaprla dostop do parkirišča ob jezeru Bobovek. Kršitev potem ni bilo.

 

Na Bobovku odslej zaprto. Foto: MIK 


»Občane še enkrat pozivamo, naj ostanejo doma, domove pa zapuščajo v le nujnih primerih,« je pozval Sandi Pavlović, medobčinski redar svetovalec. Ob tem je znova spomnil tudi na odlok, ki prepoveduje požiganje, odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, kurjenje, kurjenje kresov, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih ter izvajati aktivnosti, ki povzročajo požar.

 

Gasilci imajo dovolj drugega dela, predvsem z zagotavljanjem pomoči in oskrbe na domu v času epidemije, občani pa jim razmere s svojim nespametnim ravnanjem lahko močno otežijo, med drugim tudi s parkiranjem vozil na intervencijskih poteh oziroma intervencijskih površinah.

 

Zaparkirana intervencijska pot na Šorlijevi ulici. Foto: MIK 

 

Kako pomembne so proste intervencijske poti, so v nedeljo ugotovili tudi prebivalci Šorlijeve ulice. Patrulja medobčinskega redarstva Kranj je okoli opoldne prejela prijavo, da je eno od vozil parkirano na intervencijski poti neposredno pred vhodom v stanovanjski objekt, pri sosednji večstanovanjski stavbi pa je istočasno potekala intervencija Gasilsko-reševalne službe Kranj zaradi počene vodovodne cevi v stanovanju.

 

Medobčinski redarji zato znova in spet pozivajo vse občane, naj vozila parkirajo na za to namenjenih parkiriščih, da bodo interventne poti ves čas proste.

Kategorije:
aktualno koronavirus