S potrditvijo CeKRa na (električno) kolo

Prejšnji teden so se v sistem za izposojo koles KRsKOLESOM vrnila električna kolesa, kar bo uporabnikom še dodatno olajšalo potovanje do želenega cilja. Kolesa si je moč izposoditi tudi z novo mestno kartico CeKR, ki pa jo je treba najprej potrditi na TIC Kranj ali CTM Kranj.

 

Mestna občina Kranj je ob koncu marca uradno dala v uporabo mestno kartico CeKR, ki je za vse Kranjčanke in Kranjčane brezplačna.

 

Ti bodo z njeno pomočjo prihranili čas in denar, uporabili jo bodo lahko na več mestih, med drugim omogoča izposojo mestnega kolesa v sistemu KRsKOLESOM.

 

Potrditev kartice pred prvo uporabo ali prenosom članstva

 

V ta sistem izposoje koles so se v preteklem tednu vrnila električna kolesa, občankam in občanom Kranja pa je na 30 postajališčih na voljo več kot 180 koles.

 


Pri tem pa opozarjamo, da je za prenos članstva z obstoječe izkaznice oziroma pred prvo izposojo kolesa v sistemu KRsKOLESOM treba mestno kartico CeKR 'potrditi' na terminalu v Turistično-informacijskem centru Kranj (TIC Kranj) ali v Centru trajnostne mobilnosti Kranj, da se izvede prenos podatkov.


 

Postopek prenosa mesečnega ali letnega paketa KRsKOLESOM je hitro opravljen.

 

V kratkem bo možna tudi izposoja knjig v Mestni knjižnici Kranj, identifikacija s CeKRom za odlaganje kosovnih odpadkov v Zbirnem centru Zarica ter plačevanje voženj v mestnem prometu.

 

Več o uporabnosti mestne kartice CeKR najdete na spletni strani cekr.eu.

S potrditvijo CeKRa na (električno) kolo
Kategorije:
priporocamo