Mestno kartico CeKR lahko naročite kar s kavča

Mineva teden dni, odkar lahko Kranjčanke in Kranjčani brezplačno pridobijo izredno zmogljivo in vsestransko uporabno mestno kartico CeKR, s katero bodo med drugim prihranili tudi čas in denar. Osebno jo trenutno lahko naročijo na dveh lokacijah, po novem pa jo je možno naročilo tudi na daljavo – dobesedno z domačega kavča. Tisti, ki CeKR že imajo, pa ga lahko zdaj že uporabijo tudi za izposojo mestnega kolesa.

 

Občanke in občani Kranja, ki imajo račun Rekono z visoko stopnjo, lahko odslej mestno kartico CeKR naročijo tudi na daljavo, dobesedno z domačega kavča. Potrebujejo samo osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list), mobilni telefon ali računalnik, naročilo pa izvedejo v manj kot dveh minutah.


Naročilo CeKRa na daljavo


Povezava je objavljena tudi na predstavitveni spletni strani CeKra.

 

Mestna kartica CeKR je tako prva kartica v Sloveniji, ki se jo lahko naroči od doma, ne da bi bil potreben video klic ali obisk prevzemnega mesta (zaenkrat je to možno v sprejemni pisarni MOK in v kranjski poslovalnici NLB).

 

Če računa Rekono še niso pridobili, ali pa še nimajo nastavljene visoke stopnje zaupanja, lahko to uredijo sami na enostaven način:


Navodila za uporabo računa Rekono


 

Poleg naročila kartice bodo imetniki račun Rekono lahko uporabljali za predstavljanje v digitalnem svetu, tako pri ponudnikih storitev v Mestni občini Kranj, kot tudi na spletu pri več ostalih ponudnikih (banke, zavarovalnice ...). Z računom Rekono lahko tudi brezplačno podpisujejo digitalne dokumente, je kot neke vrste digitalna osebna izkaznica, s katero potrdite svojo identiteto pri poslovanju na spletu. Trenutno ga uporablja že prek 350.000 Slovencev, za občane Kranja pa je brezplačen.

 

S CeKRom tudi skok s kavča – na kolo

 

Mestna kartica CeKR po novem omogoča tudi uporabo sistema KRsKOLESOM. Za prenos članstva iz obstoječe izkaznice je treba mestno kartico CeKR zgolj 'potrditi' na terminalu v Turistično-informacijskem centru Kranj (TIC Kranj) ali v Centru trajnostne mobilnosti Kranj.

S CeKRom je možno vstopanje in plačevanje na večini zaprtih parkirišč v Kranju: na parkiriščih Brioni, Zdravstveni dom, na Gregorčičevi pri Mestni knjižnici Kranj, s prihodnjim tednom na parkirišči Čebelica in Stara Sava.

 

V kratkem bo možna izposoja knjig v Mestni knjižnici Kranj, identifikacija s CeKRom za odlaganje kosovnih odpadkov v Zbirnem centru Zarica ter plačevanje voženj v mestnem prometu, le še nekaj avtobusov čaka na vgradnjo terminala.

Nekatere mestne storitve bomo v sistem mestne kartice povezali sezonsko: poleti za plačevanje uporabe letnega bazena, jeseni bo CeKR ob vpisu nadomestil abonmajsko vstopnico za Prešernovo gledališče Kranj.

 

Več o prihajajočih funkcionalnostih mestne kartice CeKR si lahko preberete v novici Mestna kartica CeKR je tu – za Kranjčanke in Kranjčane ali na spletni strani cekr.eu.

Kategorije:
priporocamo