Začimbe jazza

Trainstation SubArt
15. 2.
ob 20.00
- 16. 02. ob 01.00

Pripravite se na pravo fuzijo glasbenih okusov, kjer bomo klasičen jazz oplemenitili z začimbami afrobeata, etno glasbe, hip-hopa, soula, rocka, funka in psihedelije. Brez dvoma bo štedilnik vedno poln, v objemu vročih plamenov pa ne bo šlo brez gibanja!

Za najbolj pristno doživetje vam priporočamo, da si pred obiskom temeljito očistite nosne in ušesne kanale ter vstopite s praznim želodcem.

Z nami bosta skupini: π jammies in Divje jezero:

π jammies je avtonomna glasbena celica, po citoplazmi katere plavajo funk, jazz, hip-hop, soul, rock... Ustvarjajo predvsem iz ljubezni do fizioloških odzivov organizmov ob poslušanju omenjenih zvrsti. Ribosomi celic se ob znatnem vnosu vitamina G namreč odenejo v sluz, katera jim omogoča spoj in poenoteno gibanje s preostalimi organeli. Tako se nadomesti fotosinteza v širšem predelu človeškega telesa, kamor sicer sonce ne posije, kar pri navzočih napaja nenadzorovano gibanje.

 

Tadej Šepec – saksofon
Mark Žakelj – el. kitara
Blaž Avsenik – klaviature
Jošt Lampret – bas kitara
Gaj Bostič – bobni

 

Inštrumentalna zasedba Divje jezero, katere zvok lahko opišemo kot jazzovsko obarvan, na glasovni ravni rocka in opremljen z zanimivimi ritmi in aranžmaji, črpa svoj navdih v glasbi sedemdesetih let slovenskih in tujih zasedb.