Svetovni pohod z rdečimi baloni ob dnevu redkih bolezni

Ulice starega mestnega jedra
29. 2.
ob 11.00
- 29. 02. ob 12.00
Ob 11. uri se bomo zbrali pred Mestno knjižnico Kranj, nato pa se bomo prek Maistrovega trga po Prešernovi ulici sprehodili do Glavnega trga in naprej do Prešernovega gledališča. Pohod bomo zaključili v Stolpu Pungert, kjer nam Motovilke pripravljajo ustvarjalno presenečenje.

Od prvega skromnega sprehoda po Mariboru je pohod z rdečimi baloni prerasel vse meje. Posebni otroci bodo povezali ves svet. Ob Mednarodnem dnevu redkih bolezni, se bomo v soboto, 29. februarja, sprehodili skozi Kranj z rdečimi baloni, ki simbolizirajo ljubezen in sprejemanje vsakršne drugačnosti. Želimo si, da bi naši otroci dobili enakovredno mesto v družbi. Da se jih ne bi bali, ampak jim ponudili svojo roko. Otroci, ki se sicer s svojimi nekoliko drugačnimi vrstniki ne srečujejo imajo na sprehodu priložnost, da izgubijo vsakršni predsodek.

Podnaslov letošnjega pohoda je Kaj pa Ona? Želimo se obrniti na mamo otroka, ki največkrat nima prave psihološke pomoči. Vsem porodnišnicam v državi bomo poslali prijazno pismo in jih opozorili, da ob skrbi za otroka na psihično podporo ženske nikakor ne smejo pozabiti. Pripravili smo tudi zloženke, ki ponujajo brezplačno in nestrokovno pomoč s strani staršev.

Častni pokrovitelj dogodka je predsednik države, gospod Borut Pahor.