Brezplačna pomoč v stiski

V dneh, ko številni ljudje doživljajo najrazličnejše stiske, povezane s koronavirusom, so se odzvali v kranjskem terapevtskem društvu Družinski center Hiška, kjer odslej vsak dan med 17. in 19. uro nudijo brezplačno terapevtsko pomoč.

 

»Marsikomu je v teh dneh še težje. Marsikdo se sooča še z močnejšo stisko. Marsikdo je še bolj osamljen in se počuti še bolj odrinjenega na rob. Vsako novo sporočilo, novica, lahko občutja nemoči še povečajo. Tisti, ki se s tem borite sami, v domači izolaciji ali ne najdete sogovornika za svoje strahove, pišite na stik@psihoterapija-hiska.si ali pokličite na telefon: 041449908,« so zapisali v Družinskem centru Hiška, ki deluje v starem mestnem jedru, v Tavčarjevi ulici 41. Prek navedenih kontaktov se lahko ljudje dogovorijo za brezplačno terapevtsko pomoč, ki jo bodo strokovnjaki zagotavljali vsak dan med 17. in 19. uro. Več informacij: https://psihoterapija-hiska.si/

 

Psihološka podpora tudi v ZD Kranj

 

Znova opominjamo tudi, da psihološko podporo po telefonu v času epidemije omogočajo tudi v Dispanzerju za mentalno zdravje Zdravstvenega doma Kranj. Če pri sebi opažate psihično stisko, pokličite v sprejemno pisarno na telefonsko številko: 04/208 22 50 vsak delovni dan med 6.30 in 14. uro. Več informacij z napotki za spoprijemanje s psihično stiskov pa v e-brošuri na povezavi:

https://www.kranj.si/files/01_kranj_moje_mesto/2019/brosura.pdf