L'Etape Slovenia by Tour de France v Kranju

Prvi konec tedna v septembru bo Mestna občina Kranj skupaj z Zavodom za turizem in kulturo Kranj (Visit Kranj) gostitelj prve izvedbe dvodnevnega rekreativnega kolesarskega dogodka L'Etape Slovenia by Tour de France.

 

Pestro sobotno dogajanja, 3. septembra 2022, se bo odvijalo na Slovenskem trgu s pričetkom ob 14. uri in bo v znamenju druženja ter netekmovalnega kolesarjenja vseh generacij. Na prizorišču se bodo predstavili številni partnerji prireditve L'Etape Slovenia s svojimi izdelki in storitvami ter zanimivimi vsebinami, postavljen pa bo tudi otroški kolesarski poligon (pump-track).

 

Ob 15. uri bo na sporedu otroško kolesarjenje L'Etape Slovenia za otroke od 2. do 12. leta in bo potekalo v krogu, dolgem 800 metrov, v bližini prizorišča na Slovenskem trgu. Najmlajši otroci lahko doživijo utrip »francoske pentlje« na poganjalčkih in v spremstvu staršev, prav vsi pa bodo zmagovalci in prejeli medaljo.

 

Ob 16. uri pa se bo pričelo družinsko kolesarjenje in kolesarjenje vseh generacij L'Etape Slovenia po trasi, dolgi 12,5 km, na relaciji Kranj–Britof–Brdo–Kokrica–Rupa–Kranj.

 

L'Etape Slovenia brezplačna sobotna kolesarjenja v duhu dirke po Franciji omogoča Gorenjska banka. Obvezna je predhodna prijava na spletnem mestu (>> klikni) zaradi omejenega števila mest.

 

V nedeljo, 4. 9. 2022, pa bo s startom ob 9. uri Kranju potekala prava dirka oziroma izkušnja dirke po Franciji. Več kot 1.000 prijavljenih kolesarjev se bo podalo na traso, dolgo 70 oziroma 138 km, ki poteka skozi kraje kar enajstih občin: Kranj, Šenčur, Medvode, Vodice, Komenda, Kamnik, Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Radovljica, Naklo, Tržič. Karavana kolesarjev se bo tako vila tudi skozi naše kraje, zato ste vljudno vabljeni k spodbujanju in navijanju. Še posebej pestro dogajanje se obeta na dveh gorskih ciljih: na Šenturški gori ter na Jamniku.

 

Za varno in nemoteno izvedbo dirke bodo tako ceste, po katerih bo potekala prireditev, občasno kratkotrajno (30–60 minut) popolnoma zaprte. Od 8. do 18. ure bo po nedeljski trasi potekala delna ali popolna zapora cest.

 

Med zaporami bo promet sproščen za največ 15 minut. Skladno s časovnim potekom kolesarske dirke, po katerih poteka trasa, se bodo zapirale ceste in vmesni priključki. Vse ceste in priključki bodo za promet sproščeni takoj, ko bo zadnji kolesar prevozil konfliktno točko. Med kolonami kolesarjev bo promet v smeri dirke sproščen tudi v vmesnem času.

 

Več informacij o zaporah cest je na voljo na spletni strani L'Etape Slovenia ( >> klikni).

 

Občanke in občane naprošamo za strpnost. Vsem, ki boste del kolesarske karavane L'Etape Slovenia, pa želimo uspešen nastop in nepozabno kolesarsko doživetje.

 

Na nove osebne zmage in srečno.

 

Avtor naslovne fotografije: A. S. O.

 

obvestilo o zaporah letape

Kategorije:
sporocila-za-javnost