Ričet, golaž in bazar za pomoč družinam v stiski

V soboto je bilo središče Kranja dobrodelno obarvano. Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec je v okviru decembrskega humanitarnega projekta V Kranju dobro v srcu mislimo kuhal za dober namen. Na dobro obiskani dobrodelni soboti so se mu pridružili tudi osnovnošolci ter s ponujanjem prazničnih izdelkov na stojnicah podprli družine v stiski.

 

»Ko nam je v življenju lepo, je prav, da se spomnimo tudi tistih, ki si v teh prazničnih dneh ne morejo privoščiti obložene mize in se v toplem domu veseliti praznikov. Prav je, da po svojih zmožnostih pomagamo vsem, ki si ne zmorejo pomagati sami. Vesel sem, da je naš humanitarni projekt spet združil občanke in občane ter smo skupaj pomislili na vse, ki jim je težko,« je povedal župan MOK Matjaž Rakovec. Pri kuhanju golaža in ričeta sta se mu pridružila tudi stand up komik Rok Škrlep ter igralec in voditelj Toni Cahunek.

Kljub ne najbolj prijaznemu vremenu se je v starem in praznično okrašenem mestnem jedru – tudi s svetlobnimi verzi Franceta Prešerna, med drugim s tistim Dobro v srcu mislimo – zbrala množica ljudi in s tem podprla človekoljubno akcijo, ki jo v Kranju organizirajo že četrto leto zapored. Župan s pomočniki pri kuhariji, osnovnošolci OŠ Orehek Kranj, OŠ Predoslje in OŠ Helene Puhar pa s prazničnimi izdelki na bazarju so tako za dober namen skupaj zbrali kar 1.218,89 evrov.

 

Z donacijami nad največje stiske

Družinam sicer lahko vsak pomaga tako, da na številko 1919 pošlje sporočilo KRANJ5 in tako prispeva pet evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani Mestne občine Kranj na tej povezavi.

 

Druga možnost je nakazilo na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Kranj, odprt pri Delavski hranilnici, št. SI56 6100 0000 5487 540  s sklicem 500-21112022, ali na transakcijski račun ZPMS, odprt pri SKB banka, d. d., št. SI 56 0310 6100 1018 757, s sklicem SI00 07-245017.

Humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo bo trajal do 18. januarja 2023 do polnoči.

Avtor fotografij: Saša Despot/Mediaspeed