Velika nagrada Kranja Italijanu

Kranj je kot običajno na vrhuncu poletja gostil dvodnevni kolesarski praznik, na katerem se vsako leto zbere večina slovenskih kolesarjev vseh starostnih kategorij in tudi veliko število tujih. Dirko za Veliko nagrado Kranja je letos dobil Italijan Riccardo Verza. Kolesarski klub Kranj si je na sobotnem kriteriju, ki je štel za državno prvenstvo, prikolesaril dve drugi mesti.

 

Za uverturo v sobotno kolesarsko dogajanje je poskrbel izjemni Tadej Pogačar na olimpijskih igrah v Tokiu, ki si je na cestni dirki priboril bronasto kolajno. Vsi zbrani na kolesarskem dogodku v Kranju so se veselili njegovega dosežka, ki jim je vlil dodaten zagon pri dokazovanju na kranjskih ulicah. Kolesarji  so se najprej pomerili v kriterijskih dirkah, ki so štele tudi za državno prvenstvo. V članski kategoriji je državni prvak postal David Per iz Adrie Mobila, absolutni zmagovalec nočnega kriterija pa je bil Poljak Maciej Paterski iz ekipe Voster ATS Team. Rezultati so dostopni na tej povezavi.

 

Na nedeljski 53. dirki za Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna je nastopilo 156 kolesarjev iz 28 ekip. Zmaga je šla letos v Italijo, v skupini ubežnikov je bil najmočnejši Riccardo Verza iz ekipe Zalf Euromobil Fior. Rezultati so dostopni na tej povezavi.

 

Organizator je dirko prenašal v živo, posnetek je dostopen na tej povezavi.

 

 

Jan Lešnik in Bor Nograšek državna podprvaka

Med predstavniki Kolesarskega kluba Kranj sta na sobotnem kriteriju najbolj izstopala Jan Lešnik med mlajšimi mladinci (U17) in Bor Nograšek med dečki B (U15). Prikolesarila sta si naslov državnih podprvakov v omenjenih kategorijah.

 

Zbrane je nagovoril tudi podžupan Mestne občine Kranj Robert Nograšek. »Nekoč so se tako v Kranju dokazovali Matej Mohorič, Jan Polanc in Luka Mezgec. Vsi trije so nekoč kolesarili za kranjski kolesarski klub. Danes so zvezdniki svetovnega formata. Vsem nam so zgled in navdih. Vztrajajte naprej in sledite svojim ciljem,« je sporočil udeležencem kranjskega dogodka in jim čestital za borbo.

 

Velika nagrada Kranja velja za eno od športnih prireditev z najdaljšo tradicijo v Kranju. »Z organizacijo in izvedbo smo zadovoljni, prejeli smo tudi številne pohvale, zato se že veselimo nadaljnjih dirk. Zahvaljujemo se vsem, ki nam pomagajo, podpirajo naše delo in naše kolesarje, da lahko skupaj ustvarjamo tako odmevne prireditve, uspešne zgodbe in odlične rezultate,« so povedali organizatorji iz Kolesarskega kluba Kranj, ki se že ozirajo k 54. izvedbi tekmovanja.

 

 

Fotografiji: Luka Vovk

Kategorije:
sport aktualno