Skoči na glavno vsebino
Za medije

Vem, da Kranj zmore še več

23. 12. 2022

Pred štirimi leti sem se podal na novo pot. Pred dokončno odločitvijo za vstop v svet politike sem tisto poletje sam premagoval najbolj znano romarsko pot na svetu El Camino. Tam sem imel čas razmišljati, se poglobiti vase in v svojo preteklost od otroštva naprej. Na Jakobovi poti sem dokončno spoznal, da je odločitev prava. Svojemu rojstnemu Kranju bom pomagal, da si nazaj pribori, kar mu pripada. To je to! Imel sem jasne cilje, vizijo in izkušnje iz gospodarstva. Iskreno pa si tedaj še nisem podrobno predstavljal tempa mletja javnih birokratskih mlinov, ki so nam kasneje povzročili kar nekaj sivih las. Zastavil sem si ambiciozne načrte in jih skušal čim več uresničiti že v prvem mandatu.

Danes se bo zgodila moja druga županska zaprisega. Ob tem se ponovno iskreno zahvaljujem vsem občankam in občanom, ker verjamete vame in v mojo vizijo Kranja. Hvala, da ste šli na volitve in me podprli v tolikšnem številu, da bomo lahko skupaj še naprej stopali po poti pozitivnih sprememb. Zelo sem vesel, da imam tako široko podporo. Iskrena hvala tudi vsem strankam in posameznikom, ki ste me podpirali. Dokazali smo, da si želimo še več. Smo na pol poti, a ne delamo na pol, temveč na polno. Nadaljevali bomo z mislijo na trajnost in na naše okolje, kar bo vodilo pri projektih v prihodnjih letih. Vem, da Kranj zmore še več.

Moram pa priznati, da me po drugi strani ob vsej evforiji nekoliko preseneča dejstvo o nizki volilni udeležbi, in sicer po vsej Sloveniji. Težko razumem neaktivnost ljudi, ki ne izkoristijo svoje državljanske pravice. Razumem, da so bile to zadnje volitve v času prave inflacije na tem področju. Pa vendar. Občani nemalokrat v primeru reševanja njihovih zadev od občine pričakujejo odziv in ukrepanje takoj, ne pomagajo pa pri izbiri, komu zaupati reševanje svojih primerov, kar ni smiselno. Temu se bomo v prihodnosti morali posvetiti vsi in še bolj ozavestiti ljudi, da imajo možnost krojiti svojo usodo. V Kranju si želimo še več.

Letošnje lokalne volitve, predvsem kampanja v drugem krogu, so potekale brez nizkih udarcev, za kar sem hvaležen svojemu tekmecu in ponosen, da nam je tako uspelo. Ne zato, ker se ne bi znal braniti. Predvsem zato, ker smo s korektnimi soočenji dvignili nivo kulture dialoga v slovenskem političnem prostoru. Nedolgo pred tem sta podobno pot ubrala kandidata za predsednika republike in s tem oba pridobila še večji ugled in spoštovanje ljudi.

Tiste dneve romanja sem ugotovil, da je moja življenjska pot večinoma res srečna. Prav takšna, kot si želim, za kar sem izjemno hvaležen. Žal pa se vsakomur ne izide vedno tako. Zato v Kranju zdaj že tradicionalno vsako leto decembra združimo moči v dobrodelni akciji V Kranju dobro v srcu mislimo, s katero pomagamo družinam in posameznikom v stiski. Vabim vas, da postanete del akcije tudi vi, da zanje skupaj prižgemo luč na poti do boljšega jutri.

Prav tako si želim za vse, ki ste iz različnih razlogov zašli s prave smeri, da najdete pot nazaj, predvsem do sebe. Novo leto daje nove priložnosti. Pravzaprav je za dobre odločitve čas vedno pravi.

Vsem skupaj želim lepe in mirne božične praznike v krogu vaših najdražjih. V novem letu pa, da najdete tisto, kar vas bo osrečevalo, čeprav se marsikdaj izkaže, da to sploh ni tisto, kar smo iskali. Srečno 2023!

Se vidimo!

« Seznam člankov