Podžupan Nograšek ob dnevu bele palice obiskal Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj

Danes, 15. oktobra, obeležujemo Mednarodni dan bele palice. Ob tej priložnosti je Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj s kulturnim programom pospremilo izid knjige Janke Jane Kus. Udeležence je pozdravil tudi podžupan Mestne občine Kranj Robert Nograšek.

 

Knjiga z naslovom Stopinje skozi čas je posvečena prav 15. oktobru, mednarodnemu dnevu bele palice, izdali pa so jo v zahvalo avtorici Jani Kus za večletno aktivno delo na društvu in v lokalni okolici. Ima le še štiri odstotke vida, vendar je to ne ustavlja, saj poleg pisanje proze, pesmi in drugih besedil, sodeluje in razstavlja tudi v likovni skupini, poleg tega pa se rada postavi tudi na oder, tako da so ji leta 2005 podelili naziv Gorenjska komedijantka leta. »Njena aktivnost v okviru društva in izven njega predstavlja vez med društvom in širšo skupnostjo,« kakor so poudarili na današnji prireditvi.

 

Podžupan MOK Robert Nograšek je poudaril, da si v Mestni občini Kranj, prizadevajo, da bi bilo življenje vseh občanov in občank, tudi tistih s posebnimi potrebami, kakovostno in s čim manj ovirami. Tudi zato bo MOK kandidirala na razpisu za pridobitev listine Občina po meri invalidov, ki ga razpisuje Zveza delovnih invalidov Slovenije, v zvezi s tem pa potekajo številne aktivnosti, nedavno so na to temo izvedli tudi okroglo mizo.

»Sicer pa pozivam, da nas opozorite na nepravilnosti in napake, ki vas ovirajo v vsakodnevnem življenju, saj bo tako lažje in boljše za vse, ker bomo lahko ukrepali kar najhitreje možno.« Pozval je tudi k medsebojnemu spoštovanju in dobrim odnosom. »Vaš moto pove vse – da je edina tema, ki obstaja, neznanje … Ozavestimo to in bodimo boljši!«

 

Predstavitev knjige je potekala v obliki kratkega kulturnega programa, ki ga je popestril Franc Mlačnik z igranjem nekaj svojih avtorskih skladb na harmoniki.

Kategorije:
aktualno