Na MOK in UE Kranj še vedno s predhodno najavo

S sproščanjem ukrepov zaradi epidemije virusa covid-19 se v ustaljene tirnice postopoma vrača tudi poslovanje uradov. Kljub temu bo zaradi preprečevanja morebitnih okužb poslovanje Mestne občine Kranj (MOK) in Upravne enote Kranj (UE), ki poslujeta v isti stavbi na Slovenskem trgu 1, še naprej potekalo po sistemu naročanja strank.

 

Na UE Kranj pozivajo, naj se ljudje za storitev, ki jo morajo opraviti osebno, naročijo preko telefonske številke 04 20 15 600 oziroma glede na področje:

 

  • za osebne izkaznice, potne listine, prijavo prebivališča na 04 20 15 626 oz. 627,
  • za področje prometa in voznikov na 04 20 15 617 oz. 618,
  • za področje tujcev na 04 20 15 689,
  • za področje matičnih zadev na  20 15 622,
  • za overitve podpisov, spletna digitalna potrdila pa na telefonsko številko: 04 20 15 721.

 

Tudi glede zadev, ki jih morajo občani opraviti na MOK, naj se predhodno dogovorijo z uslužbencem pristojnega urada; če ne vedo točno, na koga naj se obrnejo, lahko informacije dobijo v sprejemni pisarni MOK na telefonski številki 080 18 85.

 

Štiri čakalne vrste

 

Naročene stranke naj se oglasijo na vhodu v stavbo v dogovorjenem terminu, da ne bo prihajalo do prevelike koncentracije čakajočih strank. V ta namen so pred vhodom oblikovane štiri čakalne vrste, za nadzorovano vstopanje bodo še naprej skrbeli varnostniki.

 

Nenaročene stranke se še vedno sprejema izjemoma in v omejenem obsegu, v skladu z zmožnostmi in ob upoštevanju vseh potrebnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa. V stavbo bodo tako lahko vstopile takoj, ko ne bo več naročenih strank oziroma ko bo to mogoče.

 

Vstopanje v stavbo je dovoljeno le z zaščitno masko, treba si je tudi razkužiti roke. Razkužilo je na voljo na steni desno od vhodnih vrat (pod uro).

 

Na UE Kranj naprošajo, naj stranke za plačevanje upravnih storitev uporabljajo brezgotovinska plačilna sredstva.

 

Vloge, ki jih ni treba oddati osebno, pa lahko tako kot doslej posredujejo bodisi po klasični pošti na naslov: Upravna enota Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, bodisi po elektronski poti (portal eUprava).

 

Vsem strankam se že vnaprej zahvaljujemo za upoštevanjem navedenih pravil in ukrepov ter potrpežljivost.

 

Epidemija sicer velja do 31. maja 2020, po tem datumu pa bo ob ugodnem epidemiološkem stanju najverjetneje prišlo do še bolj sproščenega režima vstopanja in poslovanja MOK in UE Kranj. O vsem bomo občane pravočasno obvestili prek več komunikacijskih kanalov.

 

Naslovna fotografija: Pixabay

Kategorije:
koronavirus aktualno