09. 03. 2021

Vabilo občanom MOK, da prek ankete sodelujejo pri nastajanju strategije razvoja turizma

Mestni občini Kranj pripravljajo pomemben strateški dokument, Strategijo razvoja turizma v Mestni občini Kranj 2021–2026. Ker je turizem močno vpet v lokalno okolje, želijo, da se v pripravo strategije aktivno vključijo tudi prebivalci Mestne občine Kranj. Da bi bilo zbiranje mnenj in predlogov čim lažje in učinkovito, so za občane pripravili anonimno anketo.

 

Leto 2021 bo Mestna občina Kranj (MOK) v tesnem sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj (ZTKK) posvetila izdelavi načrta za razvoj ponudbe, v kateri bodo lahko uživali tako domačini kot obiskovalci in turisti. Strategijo razvoja turizma, ki sledi vstopanju MOK v Zeleno shemo slovenskega turizma in podpisu Zelene politike, bodo zasnovali skupaj z vsemi ključnimi deležniki v turističnem gospodarstvu in lokalnem okolju, torej tistimi, ki so v MOK s turizmom neposredno ali posredno povezani.

 

Poleg ponovnega zagona turizma si želijo, da Kranj v novem razvojnem obdobju utrdi pozicijo središča Gorenjske, ki uspešno prepleta prednosti urbanega okolja in bližino narave.

 

Glas prebivalcev šteje

K sodelovanju so s predlogi in mnenji že konec decembra 2020 povabili tudi občanke in občane, da bi jim olajšali sodelovanje, pa so zdaj pripravili tudi anonimno anketo. Ta je dostopna na tej povezavi in na spletni strani MOK ter bo na voljo za izpolnjevanje do 15. aprila 2021.

 

»Nova strategija razvoja turizma bo Mestno občino Kranj izpostavila kot trajnostno in zeleno destinacijo. Skupaj s turističnim gospodarstvom, kulturnimi institucijami, podpornim okoljem in občani si želimo zastaviti skupno smer in uresničljiv akcijski plan. Izpostaviti in razviti želimo izjemen turistični potencial naše občine ter obiskovalcem in turistom približati številne znamenitosti: zgodovinsko staro mestno jedro Kranja, Prešernov gaj, kompleks Brdo, Kanjon Kokre in Save, Jamnik, Jošt, Šmarjetno goro … Ker je turizem močno vpet v lokalno okolje, si želimo, da se v pripravo strategije vključite tudi prebivalci Mestne občine Kranj. Izpolnite anonimno anketo, ki vam ne bo vzela več kot pet minut, in tako aktivno sodelujte pri nastanku strategije. Že vnaprej se vsem sodelujočim zahvaljujem za sodelovanje,« je v pozivu občanom zapisal župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec.