Čas za film: Zlo ne obstaja

Mestna knjižnica Kranj
29. 3.
ob 18.00

Zlo ne obstaja I Aku wa sonzai shinai 

 

Ryusuke Hamaguchi I Japonska I 2023 I 106 min I v japonščini s slovenskimi podnapisi

 

Takumi in njegova osemletna hčerka Hana prebivata v majhni vasi sredi gozdov. Tako kot generacije pred njima živita skromno življenje v skladu z ritmi in zakoni narave. Ko v vas nekega dne prispejo predstavniki tokijskega podjetja, da bi predstavili načrte za gradnjo glampinškega naselja, prebivalcem hitro postane jasno, da utegne projekt ogroziti krhko ekološko ravnovesje in za vedno spremeniti njihov harmonični način življenja.

 

»Mislim, da lahko pričujoči film najbolje razumemo, če ga gledamo, kot bi poslušali glasbo. V bistvu gre za like, ki se gibljejo skozi naravo. Gledalec bo najbolj užival, če preprosto opazuje njihovo gibanje.« – Ryusuke Hamaguchi

 

»Čudovita ekološka pravljica z mitskim finalom.« – Phil de Semlyen, Time Out

 

 Projekcija filma bo potekala v dvorani. Pred projekcijo bo kratek uvod.

 

 

***

EKO teden z različnimi dejavnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne. Za prihod na aktivnosti vas spodbujamo, da si izberite katerega od trajnostnih načinov prihoda: peš, s kolesom, izposojenim kolesom Gorenjska.bikeavtobusis skupnim prevozom ali vlakom.

EKO teden je sofinanciran s strani programov EU: Alpska konvencija, Eramus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT. 

Več informacij: www.ekoteden.si

***