Festival mimoze prihaja v Kranj

Ni vam potrebno iti v Črno goro, da bi doživeli praznik mimoz. Festival, ki ga v pobratenem mestu Herceg Novi prirejajo od leta 1969, prvič prihaja v Kranj.

 

Praznik mimoz v tem obalnem mestu pripravljajo v čast cvetju mimoz. Po tem ko je karavana tamkajšnjega pihalnega orkestra, mažoretk in pustnih mask že gostovala na Dunaju, v Beogradu, Zlatiboru, Višegradu in Bijeljini, v torek, 29. januarja 2019, prihaja v kranjsko mestno središče. Povorko bo moč občudovati od Mestne knjižnice Kranj do Pungerta v okviru prireditve S Krančkom v mestu.

 

Karavana je do sedaj naredila že več kot osemdeset tisoč kilometrov, tokrat se bo prvič ustavila tudi v Kranju. Sicer pa je skupina nastopila na uvodni slovesnosti  zimski olimpijskih iger leta 1984 v Sarajevu, večkrat pa je festival odprla prva dama nekdanje Jugoslavije Jovanka Broz. Eden najstarejših festivalov, ki se sicer odvija februarja, bo prvič nastopil tudi v Sloveniji.  Poleg Kranja bo povorka dan kasneje, v sredo, 30. januarja 2019, potekala tudi v Ljubljani.

 

Vabljeni v torek, 29. januarja 2018, ob 17. uri v mestno središče Kranja in doživite Herceg Novi od blizu.

 

Kranj in Herceg Novi sta pobrateni mesti od leta 1957. V okviru sodelovanja poteka izmenjava učencev in dijakov kranjskih osnovnih in srednjih šol, sodelovanje na področju civilne zaščite in reševanja ter izmenjava kulturnih delavcev obeh mest.

 

Fotografije s povorke v Beogradu (januar 2019, foto: Služba za komuniciranje Herceg Novi).

image image image image