Ogled centralne čistilne naprave

Komunala Kranj – Zarica
26. 3.
ob 12.00

Današnji način življenja človeške družbe in industrijska dejavnost povzročata poleg drugih onesnaženj tudi odpadne vode. Le-te nastajajo v gospodinjstvih, industrijskih procesih in kot posledica padavin. Da bi ohranili naravno ravnotežje ter omogočili samočistilne procese v vodotokih, je odpadne vode potrebno pravilno zbirati, odvajati po kanalizacijskem omrežju in jih na koncu očistiti. Namen in cilj čiščenja odpadnih vod je pridobiti takšno kakovost vode, ki je primerna za ponovno uporabo ali izpust nazaj v okolje in je brez škodljivih vplivov. Kakšna je pot odpadne vode in kako poteka čiščenje?  Pridružite se nam na vodenem ogledu in pobližje spoznajte delovanje Centralne čistilne naprave Kranj.

Prijava: Število obiskovalec je omejeno. V ta namen vas vljudno prosimo, da vašo udeležbo sporočite najkasneje do ponedeljka, 25. marca 2024 na naslov: tanja.farcnik.strnisa@komunala-kranj.si.

 

***

EKO teden z različnimi dejavnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne. Za prihod na aktivnosti vas spodbujamo, da si izberite katerega od trajnostnih načinov prihoda: peš, s kolesom, izposojenim kolesom Gorenjska.bikeavtobusis skupnim prevozom ali vlakom.

EKO teden je sofinanciran s strani programov EU: Alpska konvencija, Eramus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT. 

Več informacij: www.ekoteden.si

***