Voden ogled po pravljični poti

Zbor na Kokrškem mostu pri vhodu v kanjon reke Kokre
26. 3.
ob 17.00

Skrivno življenje v kanjonu reke Kokre je projekt nizozemske umetnice Jorine Homan, ki prikazuje miniaturen svet pravljičnih bitij, ki bivajo v tem edinstvenem koščku narave v neposredni bližini kranjskega mestnega jedra. Miniaturna domovanja pravljičnih bitij, skrita na različnih koncih kanjona, so ročno izdelana iz naravnih materialov in otroke s pomočjo zemljevida vabijo v domišljijski svet, ki ga buri gozd ob kanjonu. Šest vrat ne odpira le vpogleda v življenja malih gozdnih bitij, ampak predstavlja tudi odskočno desko za neskončno otroško igro in gradnjo novih domišljijskih svetov.

 

Pravljično pot v kanjonu pospremi ???????????????????????????????? ????????????????????????????????????????, ki so na ogled v Stolpu Pungert.

 

Jorine Homan je rojena leta 1988 v Beilenu na Nizozemskem. Likovno umetnost je študirala na akademiji Academie Minerva v Groningenu na Nizozemskem. S svojimi deli želi okrepiti povezanost človeka z naravo. Gledalca večkrat sprašuje o njegovi sposobnosti vizualizacije in neskončnega sanjarjenja ter raziskovanja kozmičnih razsežnosti.

 

***

EKO teden z različnimi dejavnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne. Za prihod na aktivnosti vas spodbujamo, da si izberite katerega od trajnostnih načinov prihoda: peš, s kolesom, izposojenim kolesom Gorenjska.bikeavtobusis skupnim prevozom ali vlakom.

EKO teden je sofinanciran s strani programov EU: Alpska konvencija, Eramus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT. 

Več informacij: www.ekoteden.si

***