Čas za film: ALCARRÀS

Mestna knjižnica Kranj
27. 3.
ob 18.00

Carla Simón I Španija/Italija I 2022 I 120 min I v španščini, katalonščini in angleščini s slovenskimi podnapis

Družina Solé se že več generacij preživlja s pridelavo breskev v majhni vasi na katalonskem podeželju. Toda letošnji pridelek bi lahko bil njihov zadnji, saj jim grozi, da bodo morali zemljo zapustiti. Lastnik namreč načrtuje posek dreves in postavitev sončnih kolektorjev, kar povzroči razdor v veliki, tesno povezani družini. Njeni člani se vsak po svoje spopadejo z neizbežnim, pri tem pa tvegajo, da bodo izgubili več kot le svoj dom.

»Alcarràs spretno lovi ravnovesje med idiličnim obujanjem spominov, melanholijo ob misli na ljubljeni kraj /…/ ter perečo zgodbo o vplivu industrijskega razvoja na kmetijstvo. Moč filma je v režiserkini osebni vpletenosti in njenem razumevanju tematike, saj zgodba izhaja iz njenega lastnega življenja. – Caitlin Quinlan, Little White Lies

Projekcija filma bo potekala v dvorani. Pred projekcijo bo kratek uvod.

 

***

EKO teden z različnimi dejavnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne. Za prihod na aktivnosti vas spodbujamo, da si izberite katerega od trajnostnih načinov prihoda: peš, s kolesom, izposojenim kolesom Gorenjska.bikeavtobusis skupnim prevozom ali vlakom.

EKO teden je sofinanciran s strani programov EU: Alpska konvencija, Eramus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT. 

Več informacij: www.ekoteden.si

***