Medijsko središče

Je uporaba kolesa sistema KRsKOLESOM dovolj varna?

Pri izposoji koles velja opozorilo, da je higiena rok bistvenega pomena za preprečevanje možnosti okužbe, zato je razkuževanje rok obvezno pred in po izposoji kolesa. Je pa pri vožnji s kolesom, s katero si med drugim krepimo telo na svežem zraku, veliko manjša možnost okužbe kot pri ostalih vrstah javnega prevoza. Zato smo se na MOK odločili, da je sistem ponovno na voljo. Sistem KRsKOLESOM, največji elektrificirani sistem za izposojo koles v državi bi se sicer moral po zimski pavzi zagnati že sredi marca.

 

NOVOST sta dve dodatni postaji, razširitev mreže izposoje koles v štiri gorenjske občine ter mobilna aplikacija za lažjo uporabo sistema. S sistemom KRsKOLESOM Mestna občina Kranj (MOK) uresničuje zavezanost trajni mobilnosti, teži pa k cilju, da bi bil sistem postopoma na uporabo skozi celo leto. Občanom bo letos na 28 elektrificiranih postajah po Kranju in okolici na voljo 92 navadnih in 68 električnih koles, novi postaji sta odslej tudi v Parku Brdo in pred Kulturnim domov Predoslje.

 

Poleg tega se je MOK z občinami Naklo, Tržič, Radovljica in Jesenice dogovorila še za širitev mreže izposoje koles v skupnem sistemu Gorenjska.bike; v kratkem bo na voljo spletna stran z vsemi potrebnimi informacijami. Predvidoma že v maju bo tako v omenjenih občinah možna izposoja koles v sosednjih občinah, in to z istim paketom. Več informacij, tudi glede novosti in sprememb, je prav tako dostopnih na uradni spletni strani sistema KRsKOLESOM.