Aktualno

 

Movit zavod za razvoj mobilnosti mladih, Ljubljana sporoča, da prihaja Evropski teden mladih!

 

To je prireditev, ki vsaki dve leti poteka že od leta 2003 in predstavljajo priložnost za predstavitev številnih priložnosti, ki jih Evropska unija ponuja mladim, razprave o temah, aktualnih za mlade in mladinski sektor, ter predstavitev zgodb o uspehih.

 

Letos bo od 24. do 30. maja pod naslovom ‘Naša prihodnost je v naših rokah’.

 

Vabijo neformalne skupine mladih, mladinske centre, lokalne mladinske svete in mladinske organizacije, da se vključijo v Evropski teden mladih s svojimi aktivnostmi in kandidirajo za sredstva. Rok za prijavo na razpis je 17. maj 2021.

 

Anketa za mlade

 

Na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem so pripravili anketo, s katero bodo poskušali zaznati temeljne probleme mladih med 15. in 34. letom, ter ugotoviti, kako se ti problemi razlikujejo med območji v Sloveniji. Da bi dobili čim bolj kakovostne in rezultate in na tej podlagi predlagali ustrezne rešitve, vabijo k sodelovanju čim več mladih.

 

Anketa je dostopna tudi na tej povezavi

 

Skupina »KRprostovoljci«

 

Odprta je skupina »KRprostovoljci« v Google skupinah za komuniciranje, izmenjavo mnenj in stališč med člani različnih civilnih organizacij in društev prek brskalnika oziroma s pomočjo orodja Google. Če bi začeli prejemati sporočila in sodelovati v skupini, pišite na maja.pritekelj@kranj.si.

 

Skupina je namenjena povezovanju in komunikaciji med člani, ki so aktivni v mladinskih organizacijah in drugih društvih v Kranju. Namenjena je tudi povezovanju lokalne civilne družbe in občine ter izmenjavi mnenj in stališč.

 

 

Aktualne razpise lahko spremljate tukaj.