Aktualno

 

ZAVOD MEPI

VABILO K SODELOVANJU NA MLADINSKEM NATEČAJU

ZA KRATKI FILM "KEEP IT COOL – ZGODBE PODNEBNIH SPREMEMB"

 

Keep it Cool natečaj

 

Z vami delimo novico o lansiranju mladinskega natečaja za kratki film, pri pripravi katerega smo se na Zavodu MEPI skupaj z British Councilom in WWF Adria pridružili Britanskemu veleposlaništvu v Ljubljani.

 

Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, in v sodelovanju z RTV Slovenija. 

 

Veseli bomo, če bo lahko eno od teh prizadevanj postala tudi udeležba na našem natečaju »Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb«, ki je nastal z namenom vključevanja mladih v aktivnosti v sklopu priprav na Podnebno konferenco Združenih narodov COP26, ki bo od 1. do 12. novembra potekala v Glasgowu. Želimo si namreč, da imajo mladi preko njihovih unikatnih pogledov v lokalno okolje in naravo možnost sodelujočim na podnebnem vrhu COP26 sporočiti, da so podnebne spremembe že postale del našega vsakdana in da je napočil skrajni čas za sprejetje ambicioznejših ukrepov v boju za ohranitev našega planeta. 

 

K sodelovanju vabimo vse mlade med 13. in 20. letom starosti. Svoje kratke filme lahko prijavijo posamezniki ali skupine, ki jih lahko sestavlja največ 5 članov. Prijava filmov je priporočljiva pod vodstvom mentorja. Dolžina kratkih filmov ne sme preseči 3 minut, vključno s končno špico.

 

Prijave na natečaj sprejemamo preko spletne prijavnice na naši spletni strani www.keepitcool.si, kjer lahko najdete tudi razpisno dokumentacijo in ostale pomembne informacije v povezavi z natečajem. Rok za končno oddajo kratkih filmov je 10. oktober 23:59. 

 

Vse zainteresirane vabimo na 1. spletni seminar v ponedeljek, 28. junija, ob 15h, na katerem bodo podrobneje obrazloženi vsebina in razpisni pogoji natečaja ter tema podnebnih sprememb, za predstavitev katere bodo poskrbeli predstavniki WWF Adria. Prijava je možna preko prijavnega obrazca na naslednji povezavi: https://forms.gle/v1MvBxUx58hvJHnu8.

 

Na seminarju so dobrodošli tako mentorji kot mladi.

Za vsa dodatna vprašanja in informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@keepitcool.si.

V upanju na srečanje in bodoče sodelovanje vas lepo pozdravljamo.

 

 

Movit zavod za razvoj mobilnosti mladih, Ljubljana sporoča, da prihaja Evropski teden mladih!

 

To je prireditev, ki vsaki dve leti poteka že od leta 2003 in predstavljajo priložnost za predstavitev številnih priložnosti, ki jih Evropska unija ponuja mladim, razprave o temah, aktualnih za mlade in mladinski sektor, ter predstavitev zgodb o uspehih.

 

Letos bo od 24. do 30. maja pod naslovom ‘Naša prihodnost je v naših rokah’.

 

Vabijo neformalne skupine mladih, mladinske centre, lokalne mladinske svete in mladinske organizacije, da se vključijo v Evropski teden mladih s svojimi aktivnostmi in kandidirajo za sredstva. Rok za prijavo na razpis je 17. maj 2021.

 

Anketa za mlade

 

Na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem so pripravili anketo, s katero bodo poskušali zaznati temeljne probleme mladih med 15. in 34. letom, ter ugotoviti, kako se ti problemi razlikujejo med območji v Sloveniji. Da bi dobili čim bolj kakovostne in rezultate in na tej podlagi predlagali ustrezne rešitve, vabijo k sodelovanju čim več mladih.

 

Anketa je dostopna tudi na tej povezavi

 

Skupina »KRprostovoljci«

 

Odprta je skupina »KRprostovoljci« v Google skupinah za komuniciranje, izmenjavo mnenj in stališč med člani različnih civilnih organizacij in društev prek brskalnika oziroma s pomočjo orodja Google. Če bi začeli prejemati sporočila in sodelovati v skupini, pišite na maja.pritekelj@kranj.si.

 

Skupina je namenjena povezovanju in komunikaciji med člani, ki so aktivni v mladinskih organizacijah in drugih društvih v Kranju. Namenjena je tudi povezovanju lokalne civilne družbe in občine ter izmenjavi mnenj in stališč.

 

 

Aktualne razpise lahko spremljate tukaj.MLADI MESTNE OBČINE KRANJ – ČESTITKE OB MEDNARODNEM DNEVU MLADIH

Danes, 12. 8. 2021, praznujemo mednarodni dan mladih.

Združeni narodi so leta 1999 razglasili 12. avgust za mednarodni dan mladih z namenom, da se vsako leto razpravlja o različnih vprašanjih, ki zadevajo mlade.

Namen mednarodnega dneva mladih je opozarjanje na položaj, vlogo, pravice in dolžnosti mladih, pa tudi na izzive, s katerimi se soočajo v obdobju prehoda v odraslost.

V letošnjem letu je vodilna tema mednarodnega dneva mladih preoblikovanje prehranskih sistemov, pa tudi sledenje ciljem Agende 2030, kot so preprečevanje revščine in socialne izključenosti ter preprečevanje globalnega segrevanja.

Mladi v Mestni občini Kranj se združujejo v različnih formalnih in neformalnih skupinah v okviru nevladnih organizacij. Mestna občina Kranj stopnjuje podporo in sofinanciranje mladinskih aktivnosti v Kranju. Tudi pobude mladih in njihovih predstavnikov, so skoraj vedno dobro sprejete in tudi podprte.

Mestna občina Kranj pripravlja Strategijo Mestne občine Kranj za mlade, Kranj KR ZA mlade. Objavljena bo tudi anketa prebivaš - se izobražuješ – delaš – ali zadržuješ v Kranju, v upanju, da pridobimo pogled mladih, njihovih želja in potreb v Kranju.

Z željo po nadaljnjem sodelovanju, vam ob mednarodnem dnevu mladih iskreno čestitamo.