Forum pametnih rešitev

V Mestni knjižnici v Kranju bo 3. oktobra 2019, med 9. in 15. uro v organizaciji Mestne občine Kranj potekal Forum pametnih rešitev.

Namen foruma je na enem mestu zbrati in se seznaniti s sodobnimi rešitvami, ki jih ponujajo podjetja, predvsem s ciljem, da s »pametnimi« produkti izboljšamo in olajšamo kakovost bivanja občanov in obiskovalcev Mestne občine Kranj.

Kranj postaja trajnostno naravnano, napredno in živahno središče Gorenjske, ki bo naklonjeno novim tehnologijam in tudi spodbujanju mladih talentov. Prav iskanju najboljših rešitev, predvsem na tematskih področjih e-upravljanja in e-demokracije, urbane trajnostne mobilnosti, varne družbe, eZdravja, eOkolja in eEnergetike, je namenjen program foruma, na katerega se je že prijavijo 16 mednarodnih in slovenskih podjetij: Gorenje d.o.o., Petrol d.d., Telekom Slovenije d.d., Iskratel d.o.o, 3fs d.o.o., A1 Slovenija d.d., Radikovič Ključi d.o.o., Dspot d.o.o., konzorcij Genis, KaPla, Qualitas, Osi do.o., Iryo d.o.o., Selectium Adriatics d.o.o., E-soft d.o.o., Mediainteraktiv Franc Dolenc s.p., Fakulteta za organizacijske vede Kranj ter LEAG.

Podjetja bodo predstavila rešitve, primere dobrih praks ter sodobne trende, od pametnih mestnih kartic, pametne infrastrukture (parkirišča, razsvetljava, promet, spremljanje kakovosti zraka, hrupa in podobno), pametnih ključavnic, aplikacij za občane, rešitev v zdravstvu in drugih.

V okviri Foruma pametnih rešitev bo potekala tudi okrogla miza - Izzivi pametnih mest s priznanimi strokovnjaki iz akademske sfere ter s predstavniki javne uprave in podjetij. Obeta se zanimiv dogodek, ki je brezplačen in odprt za javnost, obvezne pa so prijave (do zapolnitve mest) na  prireditve@kranj.si.

 

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite.