Šport v Kranju

Kranjski šport je najbolj znan po plavalcih bratih Petrič, košarkajih Miliču, Fučki ter seveda alpinistih kjer posebno mesto zagotovo ima žal pokojni Nejc Zaplotnik ter zakonca Štremfelj.

 

Mesto namenja veliko denarja za šport mladih, da bi asi kranjskega športa dobili naslednike. Zato imamo v Kranju kar 176 športnih objektov in med njimi izstopa pokrit olimpijski bazen.

 

Športni center je eden največjih, najlepših v državi, Kranj pa ponuja tudi precej manjših športnih objektov izven tega centra kjer so odlični pogoji za plavanje, vaterpolo, tenis, atletiko, nogomet. Rekreativni šport vključuje zelo veliko društev in klubov, tisoče posameznikov kjer so zajete vse generacije, od najmlajših do najstarejših.

 

Javni interes Mestne občine Kranj na področju športa

Mestna občina Kranj je za izvajanje nacionalnega programa športa, za upravljanje, urejanje in vzdrževanje športnih objektov v Mestni občini Kranj ter za opravljanje administrativnih, strokovnih, organizacijskih, tehničnih in drugih del na področju športa na območju Mestne občine Kranj ustanovila javni zavod Zavod za šport Kranj.

 

V Mestni občini Kranj se na področju športa zavzemamo za: 

  • ustvarjanje možnosti za razvoj športa, posameznih športnih panog, društev in zvez, športno rekreacijo, kakovostni in vrhunski šport, šport otrok in mladine, oseb s posebnimi potrebami ter šport invalidov,
  • uveljavljanje športnikov, športnih društev in organizacij ter promocijo Mestne občine Kranj,
  • športno vzgojo v javnih zavodih ter razvoj le-te,
  • izobraževanje in raziskovanje za potrebe športne dejavnosti.

 

Številni športni dogodki za rekreativce

Kranjčanke in Kranjčani vsako leto tečejo na Teku za Kranj - Memorialu Vincenca Drakslerja, obenem pa še vedno gledajo kolesarsko prireditev na naših ulicah, plavalni memorial, skoke na skakalnici z umetno podlago, plezanje in še mnogo drugih.

 

Tek za Kranj

Tek za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja, Foto: Marko Arandjelović

 

Triglav

Triglav je osrednja športna znamka z izredno tradicijo, ki Kranj postavlja ob bok najbolj razvitim športnim okoljem v Sloveniji in širše. Kranj je zagotovo mesto športa!

 

 

Koristne povezave na področju športa

 

Zakonodaja na področju športa